Σε εφαρμογή συνεχίζουν να είναι τα μέτρα του τοπικού ΤΟΕΒ στο λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης νερού για την άρδευση των καλλιεργειών.

Όπως ενημερώνουν καλλιεργητές τα μέτρα που αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ, μιας και το πρόβλημα δεν λύθηκε. Μπορεί η τελευταίες βροχές των προηγούμενων ημερών να έδωσαν «ανάσα» στους παραγωγούς, δεν βελτίωσαν όμως, όπως άλλωστε είναι φυσικό, τα υπόγεια αποθέματα. Άλλωστε για να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα τα αποθέματα τόσο του υδροφόρου ορίζοντα όσο και των επιφανειακών νερών, σίγουρα απαιτείται μεγαλύτερη διάρκεια βροχοπτώσεων και φυσικά χιόνια κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Έτσι λοιπόν ο έλεγχος στην κατανάλωση νερού για την άρδευση είναι προφανώς επιβεβλημένος και λύση ανάγκης, η οποία όμως διασφαλίζει όσο το δυνατόν δικαιότερη κατανομή του νερού.

Ελπίδα παραγωγών και όχι μόνο, είναι να ολοκληρωθεί η καλλιεργητική περίοδος χωρίς προβλήματα και φυσικά να βελτιωθεί η κατάσταση στο υπόλοιπο της χρονιάς μέχρι τη έναρξη της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου. Τόσο με τον έλεγχο στην κατανάλωση όσο και με τις βροχές που όπως φαίνεται θα υπάρχουν για το επόμενο διάστημα, είναι δυνατή η ολοκλήρωση της περιόδου χωρίς μεγάλες απώλειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.