Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, η Πράξη: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας σχολικών μονάδων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.», προϋπολογισμού 2.909.531 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020». Η Πράξη αφορά στην ενίσχυση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας στη διδακτική διαδικασία στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Πράξη θα επιτρέψει την προμήθεια και αξιοποίηση εξοπλισμού τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας, όπως σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ασύρματα σημεία πρόσβασης, διακομιστές, διαδικτυακές κάμερες, διαδραστικά συστήματα και σετ ρομποτικής.

Η Πράξη αφορά 671 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας, όπως αυτές επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Επίσης, εντάχθηκε η Πράξη:

«Εξοπλισμός αστυνομικών υπηρεσιών για παρεμβάσεις ενεργητικής ασφάλειας μεταφορών», προϋπολογισμού 1.998.900 ευρώ, η οποία αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού, όπως οχήματα, ασύρματοι επικοινωνίας και φορητά ραντάρ, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.