Εννεάμηνη παράταση για το έργο «To Mobile School Ταξιδεύει»

0
40

Εννεάμηνη παράταση έλαβε το έργο «Τo Mobile School Ταξιδεύει» αρχής γενομένης από τον Αύγουστο 2023.

Το έργο αξιολογήθηκε θετικά μετά από την υποβολή νέας πρότασης του φορέα προς τους διαχειριστές επιχορήγησης που είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Στόχος είναι να γίνει προσέγγιση νέων μοναδικών παιδιών Ρομά μετακινούμενων πληθυσμών που εντοπίζονται τους φθινοπωρινούς μήνες στο Νομό Δράμας, να πάνε στο σχολείο περισσότερα παιδιά από τον καταυλισμό Φιλίππου Δράμας, να γίνουν αθλητικές δραστηριότητες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά αυτά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις σε Καβάλα και Ξάνθη. Τέλος στόχος είναι η δράση να γίνει ντοκιμαντέρ και να προβληθεί σε εθνικά Φεστιβάλ.

Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το Mobile School από το 2020 έως και σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «Το Mobile School Ταξιδεύει υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ- Σ.Α.Φ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.