Υπέρ της αναδιάρθρωσης στην Α2 εθνική κατηγορία, με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους για τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους, τουλάχιστον, τάσσεται το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Στην επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμε πρόεδρε της Ε.Ο.Κ.

Μετά τη σχετική επιστολή σας, η ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, σας παραθέτει τις απόψεις και τις προτάσεις της, για την επανεκκίνηση του αθλήματος μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους άγνωστους ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ «δρόμους» που θα οδηγηθούμε, μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα!! Συμφωνούμε απόλυτα με τη λήξη των πρωταθλημάτων και τον μη υποβιβασμό ομάδων από ΕΘΝΙΚΑ, ή ΕΝΩΣΙΑΚΑ πρωταθλήματα, όπως και με την ΑΝΟΔΟ των ομάδων που έχουν το δικαίωμα αυτό!! Επίσης, συμφωνούμε εάν και εφόσον δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες από αρμόδιους υγειονομικούς παράγοντες, όπως πολύ καλά το θέτετε, να διεξαχθούν οι τελικοί παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων, για να μην υστερούν έναντι άλλων αγωνισμάτων στη μοριοδότηση οι αθλητές-ιες μας!! Κύριοι, δεν σας κρύβουμε την ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό μας, για την επόμενη αγωνιστική σεζόν!!

Μία σεζόν, η οποία θα έχει ως γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία όλων μας. Μίας σεζόν, όμως, που οι ερασιτεχνικές ομάδες, δεν θα είναι σε θέση, στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση τους, λόγω και της μη χορήγησης, λόγω μνημονίων, καμίας επιχορήγησης. Αλλά και την επιπλέον επιφόρτιση μας με την πληρωμή 3 διαιτητών, γραμματείας, γιατρού, οδοιπορικών, χρήση γυμναστηρίων, παράβολο συμμετοχής κ.λπ.!! Μία σεζόν, που λόγω της συρρίκνωσης της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ δραστηριότητας, αλλά και υγειονομικής απαγόρευσης, θα οδηγήσει σε λιγότερα έσοδα από εισιτήρια-κάρτες διαρκείας, αλλά και το κυριότερο, από κάθε ΕΣΟΔΟ  που έχει προϋπολογισθεί από τους χορηγούς ενός αθλητικού σωματείου!!

Πρόταση μας, πρέπει να πιέσουμε την πολιτεία, ώστε να βοηθηθούν οι σύλλογοι με επιχορηγήσεις. Επιχορηγήσεις ανάλογα με τη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο κάθε σύλλογος στην παραγωγική δραστηριότητα, σε ποια κατηγορία αγωνίζεται κ.λπ. Επειδή πιστεύουμε ότι, με τα σημερινά ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, αλλά και με την μελλοντική εικόνα, η φιλοξενία, σίτιση, ιατρική φροντίδα, αλλά και η μεταφορά και διαμονή αποστολών σε ξενοδοχεία κ.λπ. μοιάζουν αξεπέραστα.

Γι’ αυτό προτείνουμε τη διεξαγωγή της Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ σε 2 ΟΜΙΛΟΥΣ, θέτοντας, πάνω απ’ όλα, την ΥΓΕΙΑ όλων μας, αλλά και την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ύπαρξη των σωματείων μας, που δεν θα έχουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και διανυκτερεύσεις. Ένα πλάνο και μία πρόταση που θα έχει ορίζοντα μιας (1), ή δύο (2) σεζόν, ανάλογα με τις επικρατούσες ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ συνθήκες!! Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που θα βιώσουμε και να αφήσουμε πίσω μας πιθανά σωματειακά μικροσυμφέροντα και να προχωρήσουμε σε λύσεις, που θα βοηθήσουν το άθλημα που όλοι ΑΓΑΠΑΜΕ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.