Συνεδρίασε, με τηλεδιάσκεψη, η εκτελεστική επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Δράμας, για να συζητήσει σχετικά με την «επόμενη ημέρα» του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Οι αποφάσεις που έλαβε είναι οι ακόλουθες: 1) Επικύρωση των βαθμολογιών των πρωταθλημάτων κατά την ημερομηνία διακοπής τους, της Α΄ κατηγορίας, του Β1 ομίλου και Β2 ομίλου της Β΄ κατηγορίας, της ενιαίας βαθμολογίας Β΄ κατηγορίας και του πρωταθλήματος Κ16 (κάτω των 16 ετών) της περιόδου 2019-2020, 2) τροποποίηση των προκηρύξεων πρωταθλημάτων και κυπέλλου περιόδου 2019-2020, 3) αναδιάρθρωση κατηγοριών περιόδου 2020-2021. Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής: Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα των Αμπελοκήπων, που καταλαμβάνει την 1η θέση στην επικυρωμένη βαθμολογία της περιόδου 2019-2020. Οι Αμπελόκηποι προβιβάζονται στη Γ΄ εθνική κατηγορία περιόδου 2020-2021. Σε περίπτωση που δεν δηλώσουν συμμετοχή, ή δεν αγωνιστούν, για οποιοδήποτε άλλο λόγο, στη Γ΄ εθνική περιόδου 2020-2021, δικαίωμα προβιβασμού και συμμετοχής αποκτά ο Βώλακας ως δευτεραθλήτρια ομάδα της επικυρωμένης βαθμολογίας. Η τριταθλήτρια ομάδα της επικυρωμένης βαθμολογίας, σε καμία περίπτωση δεν αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στη Γ΄ εθνική κατηγορία περιόδου 2020-2021 (σχετική απόφαση τροποποίησης από την Ε.Π.Ο.). Αποφασίστηκε, επίσης, πως δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα της Α΄ κατηγορίας περιόδου 2019-2020.

Β΄ κατηγορία

Όπως αποφασίστηκε, στην Α΄ κατηγορία περιόδου 2020-2021 προβιβάζονται οι 5 ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1η έως και 5η της επικυρωμένης ενιαίας βαθμολογίας Β΄ κατηγορίας περιόδου 2019-2020. Σε εφαρμογή του άρθρου 20, παράγραφος 10, του Κ.Α.Π. 2019 της Ε.Π.Ο., οι ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 1έως 6 της ενιαίας βαθμολογίας είναι κατά σειρά: Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου, Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου, Αστέρας Κουδουνίων, Ακρίτας Νέας Κρώμνης, Δόξα «Αντώνης Καστρινός», Δόξα Μικρόπολης.

Δικαίωμα ανόδου στην Α΄ κατηγορία περιόδου 2020-2021 αποκτά και η ομάδα που κατέλαβε την 6η θέση της ενιαίας βαθμολογίας (Δόξα Μικρόπολης), σε περίπτωση που μία ομάδα που δικαιούται συμμετοχής στην Α΄ κατηγορία περιόδου 2020-2021, δεν δηλώσει συμμετοχή, ή δεν αγωνιστεί για οποιοδήποτε λόγο.

Σε περίπτωση που δεν δηλώσουν συμμετοχή στην Α΄ κατηγορία περιόδου 2020-2021 δύο, ή περισσότερες ομάδες, από αυτές που έχουν αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής, στην Α΄ κατηγορία περιόδου 2020-2021 θα συμμετέχουν οι εναπομείνασες ομάδες με δικαίωμα συμμετοχής (17, ή 16, ομάδες), καθώς δικαίωμα ανόδου από τη Β΄ κατηγορία περιόδου 2019-2020, έχουν μόνο οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 6 της ενιαίας βαθμολογίας περιόδου 2019-2020.

Επιπλέον, σε περίπτωση που μία, ή δύο ομάδες (Πανδραμαϊκός, Αμπελόκηποι), που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ΄ εθνική κατηγορία περιόδου 2020-2021, δεν δηλώσουν συμμετοχή, ή δεν αγωνιστούν, για οποιοδήποτε λόγο και δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας περιόδου 2020-2021, τότε δεν προβιβάζονται από την Β΄ κατηγορία περιόδου 2019-2020, οι ομάδες που κατέλαβαν την 5η , ή και 4η θέση, αντίστοιχα, της ενιαίας βαθμολογίας περιόδου 2019-2020.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, την περίοδο 2020-2021, στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία θα συμμετέχουν 18 ομάδες και στη Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία, όσες ομάδες έχουν δικαίωμα και δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται σε όλα τα παραπάνω και χρίζουν διευκρινίσεων, θα αποφανθεί η εκτελεστική επιτροπή με νεότερη απόφασή της.

Κύπελλο

Σε εφαρμογή απόφασης της Ε.Π.Ο., θα πραγματοποιηθεί κλήρωση μεταξύ των δύο φιναλίστ, Πανδραμαϊκού και Αμπελοκήπων, του τελικού αγώνα κυπέλλου. Η νικήτρια ομάδα της κλήρωσης ανακηρύσσεται κυπελλούχος περιόδου 2019-2020 και συμμετέχει στο κύπελλο Ελλάδος περιόδου 2020-2021. Στην περίπτωση που η ομάδα που κληρώθηκε κυπελλούχος, δεν επιθυμεί την συμμετοχή της στη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδος 2020-2021, το δικαίωμα συμμετοχής αποκτά η άλλη φιναλίστ ομάδα.

Η ανακοίνωση

των «Αμπελοκήπων»

Η διοίκηση της πρωταθλήτριας ομάδας της Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Δράμας, για την περίοδο 2019-2020, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή, αλλά εκφράζει την ανησυχία της, για την επόμενη ημέρα του ερασιτεχνικού και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση της, η Ε.Π.Ο αναστέλλει τα πρωταθλήματα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, καθώς και τα τοπικά πρωταθλήματα. Με βάση τις αποφάσεις της Ε.Π.Ο., η ομάδα μας ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Δράμας. Θα προτιμούσαμε να κατακτούσαμε τον τίτλο μέσα από την ολοκλήρωσή του πρωταθλήματος, αλλά, δυστυχώς, οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν. Νιώθουμε υπερήφανοι για ότι καταφέραμε μέσα στις γραμμές του γηπέδου και ταυτόχρονα προβληματισμένοι, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Πρώτο μέλημα ήταν, είναι και θα είναι, η υγεία όλων των εμπλεκόμενων με το ποδόσφαιρο, αλλά και των συνανθρώπων μας. Οφείλουν, όμως, οι ποδοσφαιρικές Αρχές να καταθέσουν, όσο πιο γρήγορα γίνεται, ένα πλάνο για το τι μέλλει γενέσθαι, γιατί πρέπει τα σωματεία να έχουν κι αυτά ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τον δικό τους σχεδιασμό. Ελπίζουμε να γίνει πράξη γρήγορα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προπονητικό τιμ, τον κόουτς Γιάννη Ιωαννίδη και τους συνεργάτες του, Ηλία Παντζαρίδη, Ανέστη Ιατρού, Ντίνο Τεγξίζογλου και τους παίκτες, για τις χαρές και την περηφάνια που μας χάρισαν φέτος απλόχερα. Επίσης, λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ακαδημίες, τα παιδιά μας, τους προπονητές και στους γονείς που μας τα εμπιστεύτηκαν. Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσοι ήταν κοντά μας σε αυτό το ταξίδι. Ανανεώνουμε το ραντεβού και σας περιμένουμε, όλους γερούς και δυνατούς από την πανδημία και την περιπέτειά της. #ΜΙΑΟΜΑΔΑΜΙΑΓΕΙΤΟΝΙΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.