Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή των Αμισιανών, πραγματοποιήθηκε η αναθεωρητική σχολή ταυτοτήτων τριετούς διάρκειας, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας και ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Οι προπονητές που παρακολούθησαν τη σχολή έχουν, πλέον, δικαίωμα να αποκτήσουν τη νέα ταυτότητα τριετούς διάρκειας, που θα ισχύσει για τα έτη 2019, 2020 και 2021 και με αυτή μπορούν να εργαστούν σε σωματείο. Οι διοργανωτές παρείχαν κάθε διευκόλυνση στους εκπαιδευτές και στους εκπαιδευόμενους προπονητές σε επίπεδο διδασκαλίας, αλλά και χαλάρωσης προσφέροντας ένα πλούσιο μπουφέ. Στη σχολή δίδαξαν οι: Θωμάς Μεταξάς, Γιάννης Μιχαηλίδης, Λάζαρος Βαρδάκης.

Εξομοίωση πτυχίων προπονητών

Επίσης, ένα σοβαρό ζήτημα, που απασχολεί για χρόνια τους πτυχιούχους προπονητές ποδοσφαίρου, οι οποίοι αποφοίτησαν από τις σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, που δεν παρακολούθησαν σχολές εξομοίωσης προπονητών της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), δείχνει να οδεύει προς επίλυση. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, ευαισθητοποιημένη στο πρόβλημα, αφού εμπλέκονται και Καβαλιώτες προπονητές, διά του προέδρου της, Μιχάλη Παπαδόπουλου, απευθύνθηκε στην Ομοσπονδία και ζήτησε να βρεθεί λύση. Οι πληροφορίες θέλουν τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, να έχει μεσολαβήσει στην Ε.Π.Ο., προκειμένου να λειτουργήσει σχολή εξομοίωσης των πτυχίων Γ.Γ.Α. και Τ.Ε.Φ.Α.Α. με αυτά της Ε.Π.Ο., ώστε να δοθεί οριστική λύση. Η επιτροπή προπονητών της Ε.Π.Σ. Καβάλας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ε.Π.Ο., ώστε να επισπευσθεί η λειτουργία της σχολής και να έχουν το δικαίωμα εργασίας σε σωματεία και οι προπονητές της κατηγορίας αυτής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.