ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Τέλος στις διοργανώσεις της περιόδου 2019-2020, θα γίνει διαβούλευση για την περίοδο 2020-2021

0
19

Η επιτροπή πρωταθλημάτων και κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας (Ε.Π.Σ.Κ.), έπειτα από τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), ανακοινώνει το τέλος των τοπικών διοργανώσεων. Όπως αναφέρει, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μεγάλης διασποράς του, όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και κύπελλα, ευθύνης διοργάνωσης των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, καθώς και το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας περιόδου 2019-2020, αναστέλλονται οριστικά.

Για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, θα υπάρξει επικύρωση των βαθμολογιών με βάση την εικόνα που είχαν έως και την ημερομηνία διακοπής τους, με τις ομάδες που ήταν πρωτοπόρες των Α΄ τοπικών κατηγοριών, να προβιβάζονται στη Γ’ εθνική κατηγορία περιόδου 2020-2021. Αφού επικυρωθούν οι βαθμολογίες, οι Ενώσεις θα μπορούν να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του υφυπουργού αθλητισμού.

Όσον αφορά τη Γ’ εθνική κατηγορία, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έπειτα από νέα εισήγηση της επιτροπής διοργανώσεων. Το επόμενο χρονικό διάστημα και με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, η Ε.Π.Σ. Καβάλας θα έρθει σε επαφή με όλα τα σωματεία της και, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί από το μέτωπο του κορονοϊού και την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας (υγεία ποδοσφαιριστών και λοιπών εμπλεκομένων, νέα οικονομικά δεδομένα στην ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση των αθλητικών σωματείων), θα αποφασίσει για τον τρόπο διοργάνωσης των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου για την περίοδο 2020-2021, ακολουθώντας τις καλύτερες συνθήκες που θα επιτρέπει η διαμορφωμένη στην κοινωνία και τις ομάδες κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.