Η πανδημία δεν επηρεάζει μόνο την υγεία, ατομική και δημόσια, ή την οικονομία, αλλά και την ψυχολογία του πληθυσμού. Οι ειδικοί λένε πως παρατηρείται αύξηση των περιστατικών βίας, κυρίως εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος, λόγω των αρνητικών συναισθημάτων που προκαλεί ο εγκλεισμός, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και ο ατομικισμός. Μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία τους αντιμετωπίζουν και οι επιχειρηματίες, που βρίσκονται σε καραντίνα με απόφαση της κυβέρνησης. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Δράμας αποφάσισε να παρέχει (και) ψυχολογική στήριξη στους επιχειρηματίες, για να διαχειριστούν καλύτερα τη δύσκολη καθημερινότητα στην περίοδο της καραντίνας. Σε συνεργασία με το Κέντρο «Δράση», συγκριμένα, θα υλοποιήσουν μία δράση με διαδικτυακές «συνεδρίες» ομαδικού, ή και ατομικού, χαρακτήρα.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Το Επιμελητήριο Δράμας ως εταίρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, «ΔΡΑΣΗ», ενημερώνει ότι, το κέντρο σχεδιάζει διαδικτυακές συναντήσεις με ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων. Το Κέντρο «ΔΡΑΣΗ», με αφορμή τις ειδικές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα της αγοράς και με γνώμονα την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας της Δραμινής κοινωνίας, σχεδιάζει διαδικτυακές συναντήσεις, που έχουν στόχο τη δημιουργία μικρών ομάδων, για την ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση των ατόμων που θα συμμετέχουν σ’ αυτές.

Οι συναντήσεις θα διαπραγματεύονται θέματα, που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη και την ενδυνάμωση του επαγγελματικού ρόλου, τη διαχείριση συναισθημάτων, όπως άγχος, θυμός, φόβος, απώλεια κ.α., την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, τη διαχείριση συγκρούσεων στον επαγγελματικό, αλλά και στον οικογενειακό χώρο και άλλες που μπορεί να προκύψουν στην πορεία.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις συναντήσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του κέντρου, το οποίο είναι: 2521030053, καθημερινά 9:00-14:00, ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στη διεύθυνση: drasidrama@gmail.com.

Οι ημέρες, ώρες και ο αριθμός των συναντήσεων, θα καθοριστούν μετά από συμφωνία με τους ενδιαφερόμενους. Εάν κάποιοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις ομάδες, αλλά επιθυμούν ατομική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, μπορούν να επικοινωνήσουν στο ίδιο τηλέφωνο και στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, για τον καθορισμό ατομικού ραντεβού (τηλεφωνικό, ή διαδικτυακό)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.