Επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς, με θέμα το «άνοιγμα» των μεθοριακών σταθμών για τον τουρισμό, απέστειλε το Επιμελητήριο Καβάλας. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις επίπονες προσπάθειες σας, για άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, όπου πρόσφατα ανακοινώσατε ότι: «Στις 14 Μαΐου 2021 ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός. Με παγκόσμιο σύνθημα: All you want is Greece». Από σήμερα μάλιστα, ανοίγουν πιλοτικά τα ελληνικά σύνορα για 9 αεροδρόμια. Αντιλαμβανόμαστε, επομένως, ότι συστηματικά αρχίζει το άνοιγμα των συνόρων μας, για τους φετινούς ξένους επισκέπτες μας. Εδώ ακριβώς θέλουμε να θέσουμε τις ανησυχίες και τις παρατηρήσεις μας.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να βιώσουμε, στην περιοχή μας και να δούμε τα περσινά γεγονότα, τα οποία μας οδήγησαν σε μία καταστροφική χρονιά. Αρχικά, μας ανακοινώσατε ότι ανοίγει ο τουρισμός και οι πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό, θα λειτουργήσουν κανονικά. Έτσι και με την παρότρυνση των Επιμελητηρίων, οι επιχειρήσεις του τουρισμού, οργανώθηκαν, επένδυσαν χιλιάδες ευρώ για ανακαινίσεις και ευπρεπισμό των μονάδων τους, προσέλαβαν το απαραίτητο προσωπικό, προμηθεύτηκαν εμπορεύματα, αναμένοντας ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις πύλες εισόδου. Δυστυχώς κι ενώ το πρώτο 10ημερο κυλούσαν όλα ομαλά, ξαφνικά ανακοινώνετε το κλείσιμο για τις πύλες εισόδου του οδικού τουρισμού και ιδιαίτερα της πύλης εισόδου της Νυμφαίας, κατευθύνοντας όλους τους επισκέπτες στον Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες ακυρώσεις και τελικά ένα καταστροφικό καλοκαίρι 2020 για τις επιχειρήσεις μας.

Η πύλη εισόδου της Νυμφαίας δέχεται πάνω από 1,6 εκατομμύριο αφίξεις τουριστών και είναι η βασικότερη πύλη εισόδου για την περιοχή μας. Θέλουμε, επομένως, το συντομότερο δυνατό, να μας ανακοινώσετε ποιες είναι οι προθέσεις σας, για την λειτουργία της πύλης εισόδου, για το 2021 και να δεσμευτείτε εφόσον λειτουργήσει κανονικά. Χιλιάδες άνθρωποι του τουρισμού αγωνιούν και μας ρωτούν καθημερινά, εάν θα είναι ανοιχτή η Νυμφαία και πρέπει να τους ενημερώσουμε, προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους και να προετοιμασθούν κατάλληλα. Εάν δεν είναι στην πρόθεση σας να την λειτουργήσετε, αυτή θα είναι μία καταστροφική απόφαση για τις επιχειρήσεις μας και θα πρέπει να την γνωρίζουμε. Θα ήταν προτιμότερο, επομένως, να παραμείνουν κλειστές αυτές οι επιχειρήσεις, από το να ανοίξουν και απλώς ποτέ να μην δούνε τουρίστες στην περιοχή. Πρέπει να είστε σαφείς γι’ αυτή την εξέλιξη.

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη μία χρονιά με εμπόδια εισόδου στους τουρίστες, που επιθυμούν να έρθουν στην περιοχή μας. Έχουν την διάθεση να ανοίξουν και να προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους, αλλά δεν θα δεχτούν καμία κοροϊδία σε βάρος τους. Σας παροτρύνουμε, επομένως, η πύλη εισόδου της Νυμφαίας, όπως και οι υπόλοιπες, να ανοίξουν κανονικά, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και να παραμείνουν ανοιχτές όλη την καλοκαιρινή περίοδο, για να μην χαθεί και το 2021, που αν συμβεί, θα φέρει εκατοντάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις μας. Η άμεση και έγκαιρη απόφαση σας, θα είναι καταλυτική για τις επιχειρήσεις μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.