Πολλές φόρες λένε η ημερομηνίες είναι σημαδιακές… μια τέτοια ήταν και η περασμένη Τρίτη και 13 Αυγούστου 2019.
Πέρασε και ένας ακόμη χρόνος στα πολλά χρονιά αφότου ξεκίνησαν οι εργασίες των φυλακών, αφού τον περασμένο Αύγουστο κηρύχθηκε έκπτωτος ο ανάδοχος του έργου “Ειδικό κτίριο επιμόρφωση και επαγγελματικής αποκατάστασης στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Νικηφόρο Δράμας με το ποσό των 127.439 ευρώ.

Ένα κτίριο διώροφο κτίριο με ισόγειο και πρώτο όροφο, χωρίς υπόγειο, όπου θα στεγάζονται διάφορα δομές για τους κρατούμενους, θυμίζουμε ότι αυτό το κτίριο “ξεχάστηκε” να σχεδιαστεί και χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει το σωφρονιστικό κατάστημα.

Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 λοιπόν, μπήκε εργολάβος να την εκτέλεση της κατασκευής του εντευκτηρίου των φυλακών Νικηφόρου,όπως αναφέρει ο πρ. Δήμαρχος Δράμας και πρ. πρόεδρός του δικηγορικού συλλόγου Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Ημέρα Τρίτη και 13..Αυγούστου, έγινε η εγκατάσταση της αναδόχου κοινοπραξίας “Παύλος και Θεόδωρος Μιχαηλίδης” με έδρα την Αλεξανδρούπολη, η οποία ανέλαβε εντός ενός έτους και έναντι του ποσού του 1.000.000 ευρώ να κατασκευάσει το ΕΙΔΙΚΌ ΚΤΊΡΙΟ ΕΠΙΜΌΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΈΝΩΝ. Είναι το γνωστό ως εντευκτήριο των φυλακών που “ξεχάστηκε” να κατασκευασθεί τόσα χρόνια. Στην συνάντηση γνωριμίας που είχα μαζί τους , τους δωρησα και το βιβλίο μου που αναγράφει μεταξύ των αλλων και τους αγώνες για την χωροθέτηση των Φυλακών στον Νικηφόρο όταν ήμουν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας. Παρέστη ο πολιτικός μηχανικος Παύλος Μιχαηλίδης( αριστερά στην φωτογραφία) και ο εργοταξιαρχης Δημήτρης Φραντζιδης (δεξιά στην φωτογραφία). Παρουσία και του νέου Δημάρχου Παρανεστίου Τάσου Καγιάογλου ο οποίος επιδεικνύει ειλικρινές ενδιαφέρον για την λειτουργία των φυλακών, οι εκπρόσωποι της εταιρίας, έχοντας τα πλήρη σχέδια της κατασκευής, υποσχέθηκαν την παράδοση του έργου εντός της συμφωνηθεισης προθεσμίας. ΠΡΈΠΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΘΕΊ Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΒΟΎΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΌΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΊΤΗ ( Υπουργός ο κ. Χρυσοχοιδης ) ώστε : α) να γίνουν επιτέλους οι δημοπρασίες εξοπλισμού των φυλακών ( κρεβάτια, στρώματα κλπ ) που δεν έγιναν ακόμα β) να ολοκληρωθεί η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου ύδρευσης των φυλακών ( το κόστος στην ΔΕΗ είναι πολύ μικρό σε σχέση με το μέγεθος της κατασκευής) γ) να ορισθεί άμεσα Διευθυντής των φυλακών ( ακόμα και δια αποσπάσεως από άλλες φυλακές) δ) να μετατεθούν ή να αποσπασθούν Δραμινοι υπάλληλοι άλλων φυλακών που θέλουν να ρθουν στην Δράμα. ΑΝ ΓΊΝΟΥΝ ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΟΙ ΦΎΛΑΚΕΣ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ΜΕ ΜΕΡΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΉ, ΌΠΩΣ ΈΓΙΝΕ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΦΎΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΆΜΕΣΑ.

Επίσης ο διαγωνισμός πρόσληψης των νέων υπαλλήλων μεσω ΑΣΕΠ πρέπει ΆΜΕΣΑ να ξεκινήσει ΤΏΡΑ. Αν περιμένουμε να ολοκληρωθεί το κτίριο , να γίνουν οι υπολειπόμενες δημοπρασίες και μετά να γίνει η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, θα περιμένουμε αρκετά χρόνια για την λειτουργία των φυλακών. ΘΈΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΎΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ. ΑΛΛΙΏΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΆΦΙΣΗ…ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ.!!!
ΣΤΟ ΔΡΑΜΙΝΟ…ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΆΡΤΑΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΝΑ ΚΟΠΕΊ ΚΟΡΔΈΛΑ ΕΓΚΑΙΝΊΩΝ..
ΤΑ ΨΈΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΊΩΣΑΝ.!!! 258 θέσεις μόνιμης εργασίας στην Δράμα που αργοπεθαίνει από την ανεργία, δεν μπορούν να χαθούν ή μια ζωή να τις περιμένουμε…
Μάλλιασε η γλώσσα μου να το φωνάζω 17 ολόκληρα χρόνια .!!! Ή ΤΏΡΑ Ή ΠΟΤΈ…!!!”

-Αυτό είναι μια νέα καλή εξέλιξη παρόλα αυτά κρατάμε μικρο καλάθι μιας και υπολείπονται πολλά ακόμη να γίνουν ώστε να τεθούν σε λειτουργία η φυλακές του Νικηφόρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.