Την δυσαρέσκεια του, για την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με την αδειοδότηση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα», μετά την συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή των Ελλήνων. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων και από το στόμα του Έλληνα υφυπουργού αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, η ιστορική ομάδα του Α.Ο. «Καβάλα», που αυτές τις μέρες συμπληρώνει 56 χρόνια ιστορίας και εδώ και 1,5 μήνα προσπαθούμε κι εμείς να την επαναφέρουμε στην ζωή, δέχτηκε το τελειωτικό της χτύπημα. Ακούσαμε από το βήμα της Βουλής τον κ. Αυγενάκη , να διαβάζει την ΜΙΣΗ(!) πρόταση του νόμου 4809 από την τελευταία παράγραφο του άρθρου 4, λέγοντας ότι ισχύει μόνο για τις ερασιτεχνικές ομάδες και όχι για τις επαγγελματικές, όπως η Π.Α.Ε. Α.Ο. «ΚΑΒΑΛΑ» 1965!

Αυτό, λοιπόν, είναι το μεγαλύτερο ψέμα που ακούσαμε μέχρι τώρα και δυστυχώς ακούστηκε από το βήμα της Βουλής και μάλιστα από τον κ. υπουργό! Επισυνάπτουμε σε φωτογραφία (1) αυτούσιο τον νόμο, ο οποίος αναφέρει ξεκάθαρα μέσα στην ίδια πρόταση, ότι ισχύει για νεοσύστατες Π.Α.Ε. που ανέβηκαν από ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά και για Π.Α.Ε. που προβιβάστηκαν από κατώτερη κατηγορία! Και σαν να μην έφτανε αυτό το ολίσθημα, ο κ. υπουργός ήρθε σε πλήρη αντίφαση με το σκεπτικό απόρριψης από την Ε.Ε.Α., η οποία μας ανέφερε ξεκάθαρα (2) ότι, ναι ο νόμος τον οποίο διεκδικούμε να εφαρμοστεί, ισχύει και για υφιστάμενες Π.Α.Ε. που προβιβάστηκαν, αλλά όχι από την φετινή χρονιά!

Κύριε Αυγενάκη, τα αισθήματα συμπάθειας που εκφράσατε για την πόλη μας, δυστυχώς όχι μόνο είναι ψεύτικα, αλλά αντιλαμβανόμαστε, πλέον, ότι μόνο εχθρικά μας αντιμετωπίζετε. Κι αυτό, γιατί πέραν από την σημερινή σας τοποθέτηση, την οποία και σχολιάσαμε και θα μπορούσαμε καλοπροαίρετα να αποδώσουμε σε άγνοια, σήμερα προβήκατε και σε μία πράξη, που ξεκάθαρα αποδεικνύει τις εχθρικές σας προθέσεις: στις 9 Σεπτεμβρίου, η Π.Α.Ε. Α.Ο.Κ. κατέθεσε στο διοικητικό εφετείο Αθηνών αίτηση ακύρωσης της απορριπτικής απόφασης της Ε.Ε.Α. και το Υπουργείο σας είχε προθεσμία έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2021 να απαντήσει και δεν το έπραξε, αλλά σήμερα, εντελώς τυχαία, ζητήσατε παράταση έως και τις 24 Σεπτεμβρίου 2021! Ζητήσατε παράταση και επιπλέον χρόνο, την ίδια ώρα που η ομάδα μας δεν θα συμμετέχει πουθενά για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ίδια ώρα, που ο δικός μας χρόνος έχει ήδη τελειώσει, την ίδια ώρα, που η νεκρή μας ομάδα δεν διαθέτει ούτε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή και ευελπιστούσε σε μία άμεση εκδίκαση της υπόθεσης από τα πολιτικά δικαστήρια, ώστε να «αναστηθεί». Για ποιον σεβασμό των νόμων και για ποια συμπάθεια μιλάτε, μετά από μία τέτοια απαράδεκτη κίνηση;

Kαι να σκεφτεί κανείς ότι, όλα αυτά γίνονται εις βάρος μιας ιστορικής ομάδας, που κατέθεσε πλήρη φάκελο με εγγυητική επιστολή 150.000€ στις 22 Αυγούστου 2021 και όχι στις 2 Αυγούστου 2021 που απαιτούσε η Ε.Ε.Α.! Και να σκεφτεί κανείς ότι, πριν ακριβώς 10 χρόνια βιώσαμε και πάλι την ίδια αδικία! Μάταια παλεύαμε τόσο καιρό και ευελπιστούσαμε στην εφαρμογή του νόμου για μία ομάδα, που επί της ουσίας τιμωρείται με αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση, για μία ομάδα που ένας υπουργός μας, μας έδωσε φρούδες ελπίδες στις 28 Αυγούστου 2021, ότι το θέμα ήταν σχεδόν τελειωμένο… Τελικά, τελειωμένη ήταν η ομάδα μας…

Υ.Γ. Και μέσα σε όλη αυτή την κατάφωρη αδικία, διαβάσαμε και την κορυφαία είδηση για το μπάσκετ δια στόματος του κ. Αυγενάκη: η Κ.Α.Ε. Κολοσσός Ρόδου, θα τιμωρηθεί απλά με αφαίρεση ενός βαθμού για εκπρόθεσμη κατάθεση φακέλου στην Ε.Ε.Α., δηλαδή για τον ίδιο …λόγο που αφανίζεται ο Α.Ο.Κ.!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.