Ερώτηση στο Υπουργείο εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κατέθεσαν η βουλευτής Καβάλας, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου και η τομεάρχης κοινωνικής πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θεανώ Φωτίου, σχετικά με τον αποκλεισμό 833 οικογενειών-δικαιούχων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, από το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.).

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου αναφέρουν ότι, αν και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, μέσω της Θ, Φωτίου, επεσήμανε από πολύ νωρίς το πρόβλημα που θα προέκυπτε από την πολιτική της κυβέρνησης, το αρμόδιο Υπουργείο κώφευσε, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χιλιάδες δικαιούχοι. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους γονείς, που, αν και πληρούν τα κριτήρια επιλογής, αποκλείονται από τους πίνακες των δικαιούχων. Στον Νομό Καβάλας αποκλείονται: 17 παιδιά από τον Δήμο Θάσου, 449 παιδιά από τον Δήμο Καβάλας, 156 παιδιά από τον Δήμο Νέστου, 211 παιδιά από τον Δήμο Παγγαίου. Να σημειωθεί ότι, το 2015, η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε 75.000 vouchers, αποκλείοντας εξ αρχής από το πρόγραμμα τις άνεργες μητέρες, όταν η ανεργία ήταν 27%, ενώ το 2019, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αυξάνοντας κάθε χρόνο τον αριθμό, εν μέσω μνημονίων, παρέδωσε 155.000 vouchers. Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν το αρμόδιο Υπουργείο, αν προτίθεται να λάβει μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να χορηγηθούν vouchers σε όλες τις οικογένειες της Π.Ε. Καβάλας που, παρότι έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο, απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα, ή, σε διαφορετική περίπτωση, αν σκοπεύει να βρει άλλες χρηματοδοτικές πηγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.