Σύσκεψη στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου με αντικείμενο τα προβλήματα στην Κοινότητα του Βώλακα που δημιουργούνται από την αυξανόμενη λατομική δραστηριότητα, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.

Εδώ και λίγο καιρό το πρόβλημα με τη δραστηριότητα των λατομικών επιχειρήσεων εντείνεται με αφορμή την πρόθεση  των επιχειρήσεων αυτών να επεκτείνουν τους χώρους εξόρυξης μαρμάρου. Κάτοικοι του χωριού διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τις συνθήκες επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος, όσο και για το ζήτημα προστασίας συγκεκριμένων περιοχών κοντά στον οικισμό που έχουν χαρακτηριστεί «προστατευόμενες». Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Κάτω Νευροκοπίου με την συμμετοχή θεσμικών παραγόντων του Δήμου αλλά και κατοίκων του Βώλακα. Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής είναι η απόφαση να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα από κάθε άποψη και να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις. Είναι μια αρχή έτσι ώστε να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα και να ξεκινήσει μια σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση διευθέτησης κάποιων από τα ζητήματα αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.