Πρόσφατη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού έκανε λόγο για αύξηση του ποσού που αφορά το επίδομα θέρμανσης τη φετινή χρονιά κατά 20%, κάτι το οποίο για κάποιους να σημαίνει πολλά.  Δυστυχώς όμως για τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής του Κάτω Νευροκοπίου μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα σπουδαίο.

Η περιοχή και οι κάτοικοι της έχουν ανάγκη από ριζική αναμόρφωση του τρόπου υπολογισμού που αφορά τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Το ποσό που ουσιαστικά δικαιούται ένα νοικοκυριό στην περιοχή αυτή ήταν μέχρι τώρα ιδιαίτερα μικρό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Άλλωστε ο τρόπος υπολογισμού του επιδόματος ήταν η αιτία για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής κατά την περασμένη χρονιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση για την αύξηση του ποσού του επιδόματος θέρμανσης κατά 20% η βάση των διακοσίων ευρώ για τον υπολογισμό του επιδόματος θα αυξηθεί κατά σαράντα ευρώ και εάν χρησιμοποιηθεί ο συντελεστής κάθε περιοχής για τον υπολογισμό του τελικού ποσού μια μέση αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για τους κατοίκους  της περιοχής του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου θα κυμανθεί γύρω από τα πενήντα ευρώ, ίσως λίγο περισσότερο, ίσως και λίγο λιγότερο. Η αύξηση λοιπόν δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικά περισσότερο για τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής. Πραγματική λύση στο πρόβλημα του κόστους θέρμανσης θα έδινε μια γενναία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του επιδόματος έτσι ώστε αυτό να είναι ικανό κα καλύψει σημαντικό μέρος της δαπάνης την οποία αναλαμβάνουν οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής κάθε χειμώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.