Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας την αναπληρώτρια υπουργό υγείας, Ασημίνα (Μίνα) Γκάγκα, η οποία πραγματοποίησε, την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, διαδοχικές επισκέψεις στα Γενικά Νοσοκομεία της ανατολικής Μακεδονίας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας την συνόδεψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπλούχος. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρόντες ήταν επίσης: ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών υγείας, κος Κωτσιόπουλος, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), κος Τσαλικάκης, η διοικητής του νοσοκομείου, Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.

Σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστα νέα για το νοσοκομείο Δράμας

Η υπουργός άκουσε τους εκπροσώπους της ιατρικής, νοσηλευτικής και διοικητικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, καθώς και τους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και των περιφερειακών νοσοκομείων, ιδιαίτερα στην διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που τα προβλήματα οξύνθηκαν. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλευτή, Κ. Μπλούχου, όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε εφικτή η γενναία ενίσχυση της νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κάτι που θα έχει συνέχεια με την διαρκή αξιολόγηση των αναγκών. Προβλήματα λόγω της υποστελέχωσης σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, απορρέουν από την απουσία δυναμικού στις λεγόμενες άγονες ειδικότητες και από την μη κάλυψη των θέσεων που προκηρύσσονται, δημιουργώντας άγονες θέσεις για τα νοσοκομεία. Το φαινόμενο αυτό πλήττει περισσότερο τα περιφερειακά νοσοκομεία. Η διοικητική Υπηρεσία παρουσιάζει επαρκέστατη κάλυψη με τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Στις Τεχνικές Υπηρεσίες αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις. Επίσης, είναι διαρκής η προσπάθεια για την κτιριακή και λειτουργική αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι, η στήριξη του νοσοκομείου Δράμας, από την πολιτική ηγεσία, είναι δεδομένη, διαρκής και σαφής. Τόνισε, ακόμα, ότι η επίλυση όλων των προβλημάτων αποτελεί προτεραιότητα και σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστα νέα.

Το παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο είναι κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς

Επίσης, με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κωνσταντίνου Χήτα, έγινε γνωστό ότι, η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με ιδιώτες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), για την παραχώρηση του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου Δράμας.

Στην ερώτηση προς τους υπουργούς εσωτερικών και εθνικής άμυνας, ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης», ανέφερε τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Δράμας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο της Δράμας (πάλαι ποτέ «ΚΙΧΝΕ») αποτελεί, καθημερινά, εν δυνάμει κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Στον χώρο του υπάρχουν συσσωρευμένα κλαδιά και ξερόχορτα, ενώ το ίδιο το κτήριο είναι αφύλακτο και ανοικτό σε κάθε είδους βανδαλισμό. Τον κίνδυνο ξεσπάσματος πυρκαγιάς, που ελλοχεύει, αναδεικνύουν, κυρίως, οι περίοικοι, των οποίων οι κατοικίες βρίσκονται στα πέριξ του εν λόγω εγκαταλελειμμένου κτηρίου, του πρώην «ΚΙΧΝΕ». Σημειωτέο ότι, στην έκταση του πρώην «ΚΙΧΝΕ» εφάπτεται πευκόφυτη περιοχή, η οποία εξαπλώνεται από το Παράρτημα του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων μέχρι το νοσοκομείο της Δράμας. Επιπρόσθετα, τα τοιχία που κείτονταν όπισθεν του αύλειου χώρου του πάλαι ποτέ «ΚΙΧΝΕ» έχουν καταρρεύσει, τα δε υπόλοιπα είναι ασταθή, με πιθανότητα ακόμα και κατάρρευσης όλου του εν λόγω κτηρίου, στην περίπτωση εμφάνισης ακραίων καιρικών συνθηκών μακράς διάρκειας. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου, αφενός να περισωθεί ο ιστορικός χώρος του ως άνω κτηρίου του πρώην «ΚΙΧΝΕ» της Δράμας και αφετέρου, να αποτραπούν οι κίνδυνοι ενδεχόμενης, ηθελημένης, ή μη, πρόκλησης πυρκαγιάς, η οποία θα είχε οδυνηρές, καταστροφικές συνέπειες τόσο στην γειτνιάζουσα με το εν λόγω παλιό νοσοκομείο πευκόφυτη έκταση, όσο και στις ζωές και περιουσίες των περιοίκων του «ΚΙΧΝΕ»;

Απαντώντας ο υπουργός εθνικής άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε τα εξής: «Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής, Κωνσταντίνος Χήτας, με θέμα: «Το πρώην ΚΙΧΝΕ Δράμας δυνητικό αίτιο πυρκαγιάς», σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο εθνικής άμυνας, τα ακόλουθα: Το στρατόπεδο «ΜΠΟΥΚΗ», δηλαδή το πρώην 218 ΚΙΧΝΕ Δράμας, δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς και η αρμοδιότητα αξιοποίησης και ανάδειξής του, έχει εκχωρηθεί στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ). Κατά την παρούσα χρονική περίοδο, η ΥΠΑΑΠΕΔ βρίσκεται σε διερευνητικές συζητήσεις με ιδιώτες και Ν.Π.Δ.Δ., που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον, πάντοτε όμως σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και προς όφελος της στρατιωτικής Υπηρεσίας. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, μέχρι ευόδωσης των ενεργειών της ΥΠΑΑΠΕΔ, στο εν λόγω ακίνητο, με μέριμνα του στρατού ξηράς, πραγματοποιούνται περιοδικά εργασίες αποψίλωσης του περιβάλλοντα χώρου και διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό ένας (1) φορτωτής-εκσκαφέας, ένα (1) ανατρεπόμενο όχημα και ένα (1) ρυμουλκό με το ανάλογο προσωπικό, αποτελούμενο από τέσσερα (4) στελέχη.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, κατόπιν συνεργασίας με τον Δήμο Δράμας, παραχωρήθηκε κατάλληλο μηχάνημα με χειριστή για δύο (2) ημέρες για τον καθαρισμό του δυτικού τμήματος της περίφραξης, το οποίο γειτνιάζει με πευκόδασος έκτασης 20 στρεμμάτων περίπου, το οποίο συνιστά κίνδυνο για το εν λόγω στρατόπεδο σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα καθαρίστηκαν η πρόσοψη του κτιρίου και η περίφραξη της κεντρικής εισόδου του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.