Η γλυκιά παρενόχληση

0
13

Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Στην τελευταία μας συνάντηση με τον αδερφό μου πριν πεθάνει, σχεδόν αμέσως μετά την συνάντησή μας και εξομολογηθήκαμε τις αμαρτίες μας ο ένας στον άλλον, ότι είχαμε κάνει στα παιδικά μας χρόνια και αλληλοσυγχωρεθήκαμε. Βέβαια μιλήσαμε για τον σάλο που γίνεται για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, εγώ του είπα για την δική μου αμαρτία και εκείνος είπε τη δική του.

       Η δική μου ήταν ελαφριάς μορφής παιδική επιπολαιότητα, αλλά του αδερφού μου ήταν μια ιστορία πραγματικής σεξουαλικής παρενοχλήσεως, αλλά τα χρόνια που έγινε, δεν είχε ανακαλυφτεί ο όρος σεξουαλική παρενόχληση, που γινόταν συχνότερα αλλά δεν έβγαινε στην φόρα για λόγους δυσφημίσεως. Ενώ τώρα η δυσφήμιση είναι είδος διαφήμισης, ότι μάθετε όλοι ο δείνας είναι ομαλός άνδρας και φέρθηκε ανώμαλα, ενώ αν ήταν ανώμαλος δεν θα μπορούσε να φερθεί ομαλά.

     Την σεξουαλική παρενόχληση του αδερφού μου την άκουσα με πολύ προσοχή και τον ζήλεψα, που δεν είχα την τύχη του να γευτώ και εγώ  σε τέτοια ηλικία την γλύκα του έρωτα. Τον άκουσα με πολύ προσοχή και μου είπε, και τι δεν θα έδινα για μια τέτοια σεξουαλική παρενόχληση σήμερα και μου διηγήθηκε την ιστορία.

     Ήταν τότε εκείνα τα χρόνια μετά τον πόλεμο, που τα δυο μεγάλα αδέρφια μου υπηρετούσαν την θητεία τους και ο Γιώργος δεκάξι χρονών τότε είχε αναλάβει όλες τις βαριές δουλειές, όπως το όργωμα και να φέρνει και τα ξύλα από το βουνό όχι μόνο για την δική μας την οικογένεια, αλλά και σε πολλές άλλες οικογένειες συγγενών μας, που δεν είχαν γαϊδούρια ή άλογα.

     Μια τέτοια οικογένεια ήταν και της θείας μας, που ζούσε μόνη της στο σπίτι επειδή δεν είχε παιδιά και όλους μας αγαπούσε σαν δικά της παιδιά και ο θείος ήταν κουρέας και όλους μας μάς αγαπούσε σαν δικά του παιδιά και δεν μας χρέωνε τίποτα για το κούρεμα.

     Μια μέρα η θεία είπε στον αδερφό μου να της φέρει ένα φορτίο ξύλα και την άλλη βδομάδα ο Γιώργος της έφερε ένα φορτίο ξύλα, αλλά η θεία δεν είχε τίποτα ψιλά να του δώσει για τον κόπο του, αλλά μετά που ξεφόρτωσε τα ξύλα ο Γιώργος του είπε να δέσει τον γάιδαρο και να ανεβεί πάνω στο σπίτι.

     Πράγματι ο Γιώργος ανέβηκε επάνω και πήρε το γλυκό που του πρόσφερε η θεία και μόλις ήπιε και το νερό, είδε να κάθετε η θεία δίπλα του και να τον χαϊδεύει και να του λέει, πόσο λυπάται που δεν έχει τίποτα να του δώσει και άρχισε να τον φιλάει.

     Στην αρχή δεν πήγε το μυαλό του στο πονηρό, αλλά όταν είδε η θεία να ξεκουμπώνει το πανταλόνι του, κοκκίνισε από ντροπή και της είπε μη θεία μη, ντρέπομαι.

     Αλλά η θεία ήταν αποφασισμένη να του δώσει τον γλυκύτερο καρπό της ζωής.

     Που για κάθε νέο και νέα, που το περιφράζει η κοινωνία με διάφορους νόμους φράζοντας τους νόμους της Φύσης με περιοριστικά μέτρα και ονομάζοντας τις φυσιολογικές πράξεις με λέξεις του πολιτισμού, σαν παρενόχληση, παραβίαση, ασέλγεια και βάλε, αντί για συνουσία και έρωτα, με αποκλειστικό σκοπό τη διαιώνιση του είδους.

     Έτσι αν πάμε σίγουρα θα εξαλειφθεί το ανθρώπινο είδος από το πρόσωπο της Γης.

     Ευτυχώς βγήκε και η τεχνητή γονιμοποίηση και σίγουρα σε λίγα χρόνια θα παρακαλάμε να δούμε και καμιά τσόντα βιασμού η σεξουαλικής παρενόχλησης.

     Η θεία έκανε πως δεν άκουσε τίποτα και όταν τον είδε τον Γιώργο να βάζει τα χέρια του μπροστά στα σκέλια του, τον μάλωσε η θεία και του είπε, έλα παλικάρι μου να σου δώσω, ότι πιο γλυκό υπάρχει στον κόσμο και τον τράβηξε στο κρεβάτι της.

     Εκείνη την ηδονή δεν μπόρεσε ποτέ να την ξεχάσει ο Γιώργος και αυτό ήταν μόνο η αρχή.

     Η παρενόχληση συνεχίστηκε για περίπου έξι μήνες, μέχρι που διαγνώστηκε με φυματίωση ο Γιώργος και τον στείλαμε στην Αθήνα στην Σωτηρία, αλλά τότε έγινε και το θαύμα της Μεγαλόχαρης να μείνει έγκυος η θεία.

     Η αλήθεια είναι, ότι όλοι ξέραμε ότι η θεία ήταν στείρα, επειδή δέκα χρόνια παντρεμένη, δεν έμεινε έγκυος και όλοι βγάλανε το συμπέρασμα, ότι επειδή ήταν πολύ όμορφη την μάτιασαν και μερικοί είχαν κάνει και τάματα στην Παναγία.

    Όταν έμεινε έγκυος η θεία, όλοι το απέδωσαν σε θαύμα της Παναγίας.

    Γέννησε ένα κοριτσάκι και ο αδερφός μου ήταν πολύ χαρούμενος και μου είπε όλοι νομίζουν, ότι έχω δύο κόρες, ενώ εγώ μόνο ξέρω ότι έχω τρείς.

    Και όμως κάτι ιδιαίτερο νιώθω για εκείνο το κοριτσάκι, που το βλέπω και χαίρουμε, αλλά δεν μπορώ ούτε να το αγκαλιάσω, ούτε και να το φιλήσω.

    Όταν τελείωσε την ιστορία του ο αδερφός μου, είδα ένα δάκρυ στα μάτια του και με αγκάλιασε και μου είπε, η θεία ήταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου.

–   Ο πρώτος και ο γλυκύτερος που θα μου μείνει αξέχαστος.

    Την θυμάμαι την θεία ήταν πραγματικά μια όμορφη γυναίκα και έμοιαζε της Εστερ Γουίλιαμς, της αμερικανίδας κολυμβήτριας και σταρ του σινεμά. Μετά που τελείωσε την ιστορία του ο αδερφός μου είπαμε και άλλα πολλά για τις οικογένειές μας για τα παιδιά μας και για τα όνειρά μας.

     Που δυστυχώς για τον αδερφό μου πήγε να βρει τη θεία στον άλλο κόσμο και είμαι σίγουρος, ότι στον άλλο κόσμο θα προτιμήσει την θεία παρά την γυναίκα του.

    Έτσι έμαθα τις αμαρτίες του αδερφού μου και εκείνος τις δικές  μου, έστω και αργά.    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.