Η Δράμα είναι εκτός του νέου δικαστικού χάρτη της Ελλάδας

0
12

Η επιτροπή για την αναδιάρθρωση των Διοικητικών Δικαστηρίων της Ελλάδας αποφάνθηκε ότι, σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πρέπει να διατηρηθούν το Διοικητικό Εφετείο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή και τα Διοικητικά Πρωτοδικεία Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας. Επίσης, προτείνει να καταργηθούν οι μεταβατικές έδρες των Δικαστηρίων στην Ξάνθη και την Ορεστιάδα και να αντικατασταθούν με δικαστήρια τηλεματικής! «Η Δράμα είναι εκτός του σύγχρονου δικαστικού χάρτη, καθώς παραμένει στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καβάλας. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση και πρόνοια για την Δράμα, ώστε να επικρατήσει ότι ισχύει για τις άλλες καταργηθείσες έδρες μεταβατικών δικαστηρίων. Δηλαδή, να γίνει τουλάχιστον δικαστήριο τηλεματικής στην Δράμα», δήλωσε ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε: «Είναι μία δυσμενής μεταχείριση για την Δράμα. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα αντιδράσουμε. Για να μην έχουμε, οι Δραμινοί και οι Δραμινές, το επαχθές προνόμιο, να είναι οι μοναδικοί μεταφερόμενοι κάτοικοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να δούνε τον φυσικό δικαστή τους και να τύχουν της δίκαιης δίκης που προβλέπει το Σύνταγμα». Είμαστε βέβαιοι πως θα υπάρξει σχετική τοποθέτηση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας.

Προφανώς, από την εισήγηση μιας επιτροπής έως την ψήφιση του σχετικού νόμου, από την Βουλή των Ελλήνων, θα μεσολαβήσει πολύς χρόνος. Στο διάστημα αυτό, το αρμόδιο Υπουργείο (Δικαιοσύνης), θα δώσει το νομοσχέδιο σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστικών λειτουργών, των εργαζομένων στα Δικαστήρια και των δικηγόρων. Οι φορείς αυτοί, θα καταθέσουν τις απόψεις τους, τις τυχόν αντιρρήσεις και τις προτάσεις τους.

Ο Θ. Ξανθόπουλος και οι συνάδελφοι του, Κωνσταντίνος Μπλούχος (της Νέας Δημοκρατίας), Χαρά Κεφαλίδου (του Πα.Σο.Κ.-Κινήματος Αλλαγής), πρέπει να ενημερωθούν, καταρχάς, για τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη, από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και να ακούσουν την άποψη των δικηγόρων, των δικαστών και των εργαζομένων στις δικαστικές Υπηρεσίες. Εάν δεν γνωρίζουν, για παράδειγμα, πόσος είναι ο όγκος των υποθέσεων που αφορούν σε ετήσια βάση τον Νομό Δράμας, πως θα χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα ότι, ένας μεγάλος αριθμός Δραμινών θα αναγκάζεται να μετακινείται στον γειτονικό Νομό Καβάλας, για να «εξυπηρετηθεί» από το τοπικό Διοικητικό Πρωτοδικείο; Το δίκιο πρέπει να στηρίζεται σε επιχειρήματα και ατράνταχτα στοιχεία, αλλιώς η διεκδίκηση θα αποτύχει σίγουρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.