Η φιλοξενία και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι, κατά την άποψη μας, πολύ πιο αποτελεσματικό «εργαλείο» για την προβολή του Νομού Δράμας. Είναι ευχάριστο, ότι μερικοί αιρετοί το έχουν αντιληφθεί και όταν δέχονται σχετικές προτάσεις, από εκπροσώπους αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, ανταποκρίνονται και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες αυτές. Η ποδηλασία δεν είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στην Ελλάδα, ωστόσο αρκετός κόσμος κάνει ποδήλατο για άσκηση και διασκέδαση, ή χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως μέσο για τις μετακινήσεις. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας υπάρχει ποδηλατική κουλτούρα, ενώ γίνεται προσπάθεια από τα αθλητικά σωματεία και την ελληνική Ομοσπονδία, να προσελκύσουν περισσότερους Έλληνες και περισσότερες Ελληνίδες, κυρίως παιδιά και νέους, στο πραγματικά όμορφο άθλημα της ποδηλασίας.

Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν διάφορες διοργανώσεις, όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, που είναι η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση κάθε έτος. Φέτος, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Παρανεστίου, στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022, που είναι μία πολύ καλή επιλογή. Είμαστε σίγουροι, ότι οι αγώνες θα έχουν επιτυχία και υψηλό αριθμό συμμετοχών.

Εκτός από αθλητές και αθλήτριες, ο Νομός Δράμας μπορεί να προσελκύσει και επισκέπτες που αγαπούν την ποδηλασία και αναζητούν προορισμούς που προσφέρονται για την χρήση του ποδηλάτου. Άραγε, θα αξιοποιήσουν οι τοπικοί άρχοντες το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, για να αναδείξουν την Δράμα σε «ποδηλατικό προορισμό» σε όλη την διάρκεια του έτους; Μπορούν, για παράδειγμα, ο (χωρικός) αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο θα αναδείξει τις διαδρομές, τις υποδομές, τις υπηρεσίες και την θερμή φιλοξενία των κατοίκων. Ένα οπτικοακουστικό κάλεσμα, δηλαδή, στους λάτρεις της ποδηλασίας στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, να επισκεφτούν τον κορυφαίο, ή εκ των κορυφαίων προορισμών που είναι φιλικοί για το ποδήλατο.

Νομίζουμε ότι, η διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παραχθεί το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό, με εντυπωσιακά στιγμιότυπα και δηλώσεις από το τριήμερο των αγώνων. Στην συνέχεια, το οπτικοακουστικό υλικό, θα χρησιμοποιηθεί για την τουριστική προβολή της Δράμας σε χώρες στις οποίες το ποδήλατο βρίσκεται ψηλά στην προτίμηση των πολιτών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.