Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου η εθελοντική ομάδα της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία της Δράμας αλλά και στους δρόμους γύρω από αυτήν, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, εθελοντές του φορέα διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό με χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες, ενώ μοίρασαν και ένα μοβ κορδελάκι (σήμα κατατεθέν της γυναικείας κακοποίησης). Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Η πρόεδρος Αλίκη Τσιαμούρα μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η Ένωση Κυριών Δράμας, η οποία από το 1995 διαθέτει στην καρδιά της πόλης ξενώνα ανοιχτής φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών δεν θα μπορούσε να μην δώσει βγει στο δρόμο για καλό σκοπό και να ενημερώσει τους πολίτες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Δυστυχώς στην πόλη και στο Νομό μας είναι έντονο το θέμα της γυναικείας κακοποίησης και ειλικρινά θέλω να προτρέψω όλο τον κόσμο να μην παραμένει απαθής μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ

ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.