Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) στηρίζει την Τράπεζα Τροφίμων της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.

Η χρηματοδότηση καλύπτει την οχτάωρη απασχόληση ενός στελέχους, για ένα έτος. Κατά το πρώτο έτος συνεργασίας επιτεύχθηκαν σημαντικά αποτελέσματα με αντίκτυπο σε όλη την τοπική κοινωνία. Χάρη στη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας διατέθηκαν ήδη μέσω της Τράπεζας Τροφίμων Δράμας περισσότεροι από 60 τόνοι τροφίμων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, στα 1750 ωφελούμενα μέλη της Ε.Κ.Δ. – Σ.Α.Φ. καθώς και φορείς και κοινωνικές υπηρεσίες όλου του Νομού Δράμας. Παράλληλα, πραγματοποιούνται καθημερινές διανομές άρτου, εβδομαδιαίες δράσεις καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων στη λαϊκή αγορά ενώ πραγματοποιήθηκαν επίσης  2 δράσεις συλλογής τροφίμων «Collect». Η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Αλίκη Τσιαμούρα τονίζει σχετικά: «οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Πρωτοβουλία, η οποία για δεύτερη φορά στηρίζει το έργο μας. Για όλους εμάς αποτελεί μεγάλη αναγνώριση αυτή η εμπιστοσύνη».

Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας αποτελεί την 4η πανελλαδικά Τράπεζα Τροφίμων, η οποία ιδρύθηκε από την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, τον Οκτώβριο του 2019.  Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων (FEBA). Στόχος της είναι η συλλογή προϊόντων με σύντομη ημερομηνία λήξης και προϊόντων από χορηγίες επιχειρήσεων ώστε να διανεμηθούν τους στους ωφελούμενους του σωματείου και σε φορείς όλου του Νομού.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2012 από εξέχοντα μέλη της Ελληνικής διασποράς, ως ανταπόκριση στην εμβαθυνόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα.  Ο σκοπός της είναι να κινητοποιήσει την Ελληνική διασπορά και την φιλελληνική κοινότητα για να υποστηρίξει μία βιώσιμη οικονομική ανανέωση για την Ελλάδα και τους κατοίκους της.  

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.