Αφού ολοκλήρωσε, «ευδόκιμα», την αποστολή που του ανέθεσε ο δήμαρχος, ο Θανάσης Δασκαλούδης υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντα του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, τα οποία άσκησε από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020. Η παραίτηση έγινε, όπως είπε στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, μαζί με τον δήμαρχο την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, για επαγγελματικούς λόγους.

Αρνήθηκε να πληρώσει τιμολόγια 64.000 ευρώ

Στην διάρκεια της σύντομης θητείας του, όπως ανέφερε, κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία το χρέος των 303.000 ευρώ που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση της σχολικής επιτροπής, να μειώσει το λειτουργικό κόστος, να κατανείμει στους διευθυντές τα χρήματα που έλαβε η σχολική επιτροπή για τις δαπάνες των τρεχουσών αναγκών των σχολικών μονάδων και, το κυριότερο, να παραδώσει τους απολογισμούς προηγούμενων ετών που ήταν σε εκκρεμότητα.

Επίσης, είπε ότι η σχολική επιτροπή αρνήθηκε να πληρώσει τιμολόγια ύψους 64.000 ευρώ, διότι δεν γνώριζε που δαπανήθηκαν τα χρήματα αυτά, ενώ συμπλήρωσε πως είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος από ορκωτό λογιστή, ο οποίος θα παραδώσει το πόρισμά του έως το τέλος του Απριλίου. Επεσήμανε, ακόμα, πως είναι άθλος, για την κατάσταση που παρέλαβε την σχολική επιτροπή, η ολοκλήρωση των απολογισμών προηγούμενων ετών και δήλωσε πως τον εξέπληξε θετικά η στοχευμένη και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων που έλαβαν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Άφησε στο ταμείο 70.000 ευρώ

Συνοψίζοντας, είπε πως αποχωρεί από την θέση του προέδρου, αφού είχε ενημερώσει σχετικά τον δήμαρχο από τον Οκτώβριο του 2020, έχοντας μηδενίσει το χρέος που βρήκε και αφήνοντας 70.000 ευρώ στο ταμείο της σχολικής επιτροπής, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει η αντικαταστάτρια του, για την βελτίωση των συνθηκών στις σχολικές μονάδες. Είναι το ποιοτικό άλμα, σημείωσε χαρακτηριστικά, που ήθελε και δεν μπόρεσε να κάνει. Ευχήθηκε στην νέα πρόεδρο, Ανθή Χατζηφραντζή, να οδηγήσει την σχολική επιτροπή ψηλότερα, για το καλό της εκπαιδευτικής κοινότητας και ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν.

Από την πλευρά του, ο Θόδωρος Μουριάδης τόνισε πως το έργο του Θανάση Δασκαλούδη είναι πετυχημένο, παρά τις δύσκολες οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες που αντιμετώπισε. «Οι σχολικές επιτροπές είναι πολύ σοβαρή δουλειά. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Εκτός από τα πολλά προβλήματα, είναι περιορισμένη και η χρηματοδότηση. Ωστόσο, σήμερα η λειτουργία των σχολείων είναι εύρυθμη. Ευτυχώς που υπάρχει το Ε.Σ.Π.Α., για να μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τα σχολεία μας», δήλωσε και σχολίασε πως τα χρήματα (σ.σ. γύρω στις 800.000 ευρώ) που θα έδινε ο Δήμος Καβάλας για την ενεργειακή ανακαίνιση του κτηρίου όπου συστεγάζονται το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων, θα δοθούν για την πυρασφάλεια των βρεφονηπιακών σταθμών. Το έργο που αφορά το Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων, πρόσθεσε, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.