Αναστήθηκε ο Χριστός για να μας παραδειγματίσει, αλλά πολύ αμφιβάλουμε αν πήραμε το μήνυμα της αγάπης, της συμφιλίωσης και της ειρηνικής διαβίωσης, αφού από την επόμενη μέρα κάναμε ακριβώς τα ίδια με πριν.

Βέβαια, πήγαμε στις εκκλησίες, ανάψαμε τα κεράκια μας, προσκυνήσαμε  και ζητήσαμε τη χάρη του Χριστού για μικρορουσφετάκια, χωρίς εμείς να υποσχεθούμε ότι θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Για να πούμε την αλήθεια, ούτε καν πέρασε από το μυαλό μας, ότι ο Χριστός γι αυτό σταυρώθηκε και Αναστήθηκε, αλλά εμείς, δεν…

Δεν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, δεν θέλουμε να δίνουμε αγάπη, δεν θέλουμε να μαλακώσουμε την ψυχή μας, να δείξουμε καλοσύνη…

Ευχόμαστε «και του χρόνου», όχι για να κοινωνήσουμε το μήνυμα της αγάπης από τον Χριστό στην επόμενη Ανάσταση, αλλά για να απολαύσουμε και πάλι αργίες και να σκάσουμε στο φαΐ… και στο γλεντοκόπι!

Ζοριστήκαμε να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος στη συνέντευξη που έδωσε σε συνάδελφο εφημερίδα.

Η συνέντευξή του ήταν τελείως θεωρητική και μόνο στον σύντομο απολογισμό έργων της διοίκησής του ήταν συγκεκριμένος κι αυτό, όχι απόλυτα.

Θέλουμε από τον Δήμαρχο, όταν διατυπώνει δημόσιο λόγο, (πράγμα που δεν κάνει συχνά), θα δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για τα έργα για τα οποία μιλάει, δηλαδή, πόσο κοστίζουν, πότε αρχίζουν, πότε τελειώνουν.

Ίσως να αντιλαμβάνεται, πως οι δημότες δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν, για παράδειγμα, ποιος κρύβεται πίσω από τις κοινές πρωτοβουλίες παρατάξεων της αντιπολίτευσης (όχι των αντιπολιτεύσεων).

Καθώς ο Δήμαρχος ως ηγέτης, πρέπει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, να στηλιτεύει και να καταγγέλλει, δεν θέλουμε υπεκφυγές, όπως «έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των Δραμινών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις προθέσεις του καθενός».

Λέμε, πως ο Χρ. Μαμσάκος, δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, να μας μιλήσει για το ρόλο των βουλευτών, ποιοι τον στηρίζουν και ποιοι τον πολεμούν. Ποιοι άλλοι ενεργούν εναντίον του Δήμου…

Μπορούσε επίσης να γεμίσει τη συνέντευξή του, με τα μεγάλα έργα, που όπως λέει θα δώσουν νέα δυναμική στον τόπο μας, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία.

Νομίζουμε πως αδίκησε το ίδιο το έργο του και δεν φώτισε τους δημότες, βάζοντας σε μια μόνο παράγραφο, το σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης, την αποκατάσταση του Αράπ τζαμί, την επέκταση του συστήματος ελέγχου διαρροών και το δίκτυο ύδρευσης της Ζώνης 3.

Ξέρουμε ότι αυτή η τακτική έχει να κάνει με την φυσική του ευγένεια, αλλά όταν μιλάει για τον Δήμο, είναι υποχρεωμένος να μιλάει ξεκάθαρα, λίγο τεχνοκρατικά και όχι φιλολογικά…

Ο αντίλογος θα μας έλεγε πως είναι καλύτερα να λέει λίγα και να κάνει πολλά, όμως στην πολιτική (με την γενική της έννοια) αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται να επικοινωνεί αναλυτικά το έργο του και να το καταλαβαίνει και ο πιο αγράμματος δημότης.

Προφανώς και ο δημοσιογράφος θέλησε να είναι ευγενής και δεν επέμενε σε καυτές ερωτήσεις, για να τον υποχρεώσει να μιλήσει πιο ξεκάθαρα για όλα.

Ρωτάμε με την ευκαιρία να μας πει ο Δήμαρχος τι ακριβώς συνέβη και υποχρεώθηκε ο Αντιδήμαρχός του ο Σταμάτης Ρεμόντης, να του υποβάλει την παραίτησή του.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχουν εύλογα ερωτήματα που δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητα. Κυρίως με τους υπαινιγμούς που άφησε, ο καθένας μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει.

Το θέμα σήμερα, αναλύουμε στο πρωτοσέλιδο της Δράμας (σελ. 24) και νομίζουμε ότι θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις, είτε από τον ίδιο τον Στ. Ρεμόντη, είτε από τον Δήμαρχο.

Υποθέτουμε με βεβαιότητα, πως κάτι συμβαίνει και ελπίζουμε να μην υπονοεί ότι δέχθηκε πιέσεις από παράγοντες έξω από τον Δήμο.

Φυσικά, δεν θα ήταν καθόλου λιγότερο κακό αν οι πιέσεις που δέχθηκε ήταν μέσα από τον Δήμο, εκτός κι αν πρόκειται για δικαιολογίες για να αφήσει τη θέση του που δεν είναι και αμειβόμενη.

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν, ότι υπήρξε και μια περίοδος δυσαρέσκειας από μέρους του Στ. Ρεμόντη στο πρόσωπο του Δημάρχου, όπως αναλυτικά αναφέρουμε στη σελίδα που φιλοξενούμε το θέμα αυτό.

Γιώργος Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.