Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου εγκαινιάζει μία σειρά διαλέξεων, με θέμα: «ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ». Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Αναμφισβήτητα, η ένταξη ενός μνημείου στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές τόσο για την ανάδειξη του ίδιου του μνημείου, όσο και για την περιφέρεια στην οποία βρίσκεται.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου ανοίγει έναν κύκλο διαλέξεων, με σκοπό να παρουσιαστούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από γειτονικές χώρες και να συζητηθούν προβληματισμοί και προοπτικές ανάπτυξης σχετικά με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Το Σάββατο 13η Μαΐου 2017 και ώρα 18.00, στην αίθουσα ομιλιών του Μουσείου Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος κύκλος ομιλιών, με θέμα τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Βουλγαρίας. Ομιλητές θα είναι οι ερευνητές της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών: Δρ. Ρουσλάν Στόιτσεφ, αρχαιολόγος-ιστορικός τέχνης του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης, με θέμα: «Between Death and Immortality: Two Hellenistic Painted Tombs from Bulgaria», Δρ. Μαρία Κολούσεβα, βυζαντινολόγος-αρχαιολόγος του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης, με θέμα: «Η παλιά πόλη της Μεσημβρίας», Δρ. Μαρίνα Κόλεβα, αρχαιολόγος-ιστορικός τέχνης του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης, με θέμα: «The Madara Rider: The Sign of the First Bulgarian Kingdom», Δρ. Μαργαρίτα Κουγιουμτζίεβα, βυζαντινολόγος-αρχαιολόγος του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης, με θέμα: «Boyana Church: Between  East and West», Δρ. Μαρία Κολούσεβα, βυζαντινολόγος-αρχαιολόγος του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης, με θέμα: «Τα ασκηταριά στους βράχους του Ιβάνοβο», Δρ. Μαργαρίτα Κουγιουμτζίεβα, βυζαντινολόγος-αρχαιολόγος του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης, με θέμα: «Rila Monastery», Δρ. Εμμανουήλ Μουτάφοφ, βυζαντινολόγος-αρχαιολόγος, διευθυντής του Ινστιτούτου της ιστορίας της τέχνης, με θέμα: «Institute of Art Studies: 70 χρόνια ιστορία της τέχνης στη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.