Η παρατεταμένη αγωνιστική απραξία, το στενό χρονικό περιθώριο, το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και άλλα ζητήματα, οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.), έπειτα από συζήτηση με τα σωματεία, στην απόφαση ματαίωσης των πρωταθλημάτων ανδρών-γυναικών των εθνικών κατηγοριών Pre League και Α2.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής: «Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) στην τελευταία συνεδρίασή του, λαμβάνοντας υπόψη: 1) την μη έγκριση, έως και σήμερα 16 Φεβρουαρίου 2021, της επανέναρξης των προπονήσεων, καθώς και την μεγάλη περίοδο προπονητικής αδράνειας που πολλαπλασιάζει τον απαιτούμενο χρόνο για ασφαλή προπονητική και αγωνιστική επάνοδο των αθλητών/αθλητριών, που θα οδηγούσε σε πιθανή έναρξη των πρωταθλημάτων το νωρίτερο στις 17 Απριλίου 2021, 2) την επέκταση της αγωνιστικής περιόδου για περιπτώσεις αναβολών λόγω κρουσμάτων, που υπολογίζεται στην καλύτερη περίπτωση να λήξει στις 24 Ιουλίου 2021 για τα πρωταθλήματα που συμμετέχουν 12 ομάδες, ενώ για τα πρωταθλήματα με περισσότερες από 12 ομάδες το τέλος θα ήταν στα μέσα του Αυγούστου, 3) τη στελέχωση των ομάδων σε μεγάλο βαθμό με νεαρούς αθλητές/αθλήτριες, που θα οδηγήσει στην ταυτόχρονη διεξαγωγή της αγωνιστικής περιόδου με τις εξετάσεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, 4) τις οικονομικές επιβαρύνσεις των σωματείων για την κάλυψη των απαιτούμενων test covid-19 σε πιθανές συμπτωματικές καταστάσεις και τις εβδομαδιαίες εξετάσεις, 5) την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των σωματείων, τα οποία θα πρέπει να καλύψουν σε μικρό χρονικό διάστημα τις φετινές υποχρεώσεις, αλλά και να προγραμματίσουν τη συγκρότηση των ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, δεδομένου ότι η περίοδος των μεταγραφών αρχίζει την 1η Ιουλίου του 2021, αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με το άρθρο 11/παρ.8 του γενικού κανονισμού οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων και με τα αντιστοίχως οριζόμενα της γενικής προκήρυξης πρωταθλημάτων 2020-2021, την ματαίωση των εθνικών πρωταθλημάτων της Pre League ανδρών-γυναικών και της Α2 ανδρών και τη διακοπή της Α2 γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, για την επανέναρξη των προπονήσεων, αφενός για τις ομάδες ανδρών και γυναικών, για να έχουν εύλογο χρονικό διάστημα οργάνωσης και οι αθλητές/αθλήτριες να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 και αφετέρου, χωρίς να μπαίνει από πάνω η δημόσια υγεία, η Ε.Ο.ΠΕ. θα προσπαθήσει να πείσει με επιχειρήματα τους αρμοδίους, για να πάρουν άδεια προπονήσεων οι αναπτυξιακές ηλικίες. Η επιστροφή των νέων αθλητών και αθλητριών στις προπονήσεις, θα είναι για όλους ανάσα αθλητικής ζωής, διότι βλέπουν να περνούν και να φεύγουν δύο αγωνιστικές περίοδοι απραξίας και σύντομα θα μιλάμε για έλλειψη ταλέντων, αφού κι αυτά που υπήρχαν θα ατονήσουν και θα χαθούν από το άθλημα».

Η ανωτέρω απόφαση αφορά, μεταξύ άλλων, την ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», που αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία. Την ίδια απόφαση, κατά πάσα πιθανότητα, θα πάρει και η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για τα πρωταθλήματα Β΄ εθνικής κατηγορίας ανδρών-γυναικών, στα οποία συμμετέχουν αντίστοιχα οι ομάδες του Α.Ο. «Καβάλα» και του Α.Ο. Αμυγδαλεώνα, αλλά και για τα πρωταθλήματα των αναπτυξιακών κατηγοριών. Ας ευχηθούμε, τουλάχιστον, να επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις στα κλειστά γυμναστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.