Η πανδημία έχει επισκιάσει σχεδόν τα πάντα στην καθημερινότητα των κατοίκων της ακριτικής περιοχής, όπως φυσικά και σε κάθε άλλη περιοχή της χώρας. Ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά οι κάτοικοι θορυβημένοι προσπαθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα περιορισμού και προφύλαξης.

Μεγάλη η αγωνία για την πορεία της πανδημίας αφού όλοι πληροφορούνται για τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο  της υγεία και τον τεράστιο αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία περισσότερο περιορισμένοι προσπαθούν να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και επαφές. Πολλοί από αυτούς γνωρίζουν την επικινδυνότητα όχι μόνο του ιού της πανδημίας αλλά και της εποχικής γρίπης  αφού για τους ίδιους και τα προηγούμενα χρόνια είχαν την ίδια αγωνία και προφύλαξη. Πολύ περισσότερο τώρα που ο κορονοϊός προκαλεί όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα.  Είναι χαρακτηριστικό πως σε χωριά με λιγοστούς κατοίκους βλέπεις ανθρώπους μεγάλους σε ηλικία αλλά και τους νεότερους να έχουν κάνει καθημερινή συνήθεια τους τα μέτρα περιορισμού και υγιεινής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.