Η Κινηματογραφική Σπείρα συμπράττει με τις Δραμινές Μαμάδες για καλό σκοπό και παρουσιάζουν την ταινία Die Fremde (Η ξένη) την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις  9.20 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Σχετικά με την ταινία:

Πολυβραβευμένη ταινία της Feo Aladag, με καθηλωτική ερμηνεία της (μετέπειτα διάσημης από το Game of Thrones) Sibel Kekilli και εκπλητκική μουσική στο soundtrack από τον Max Richter. Η ταινία είναι μία σύγχρονη ματιά πάνω στο ζήτημα της διαπολιτισμικότητας, της μετανάστευσης, αλλά και των ενδοοικογενειακών συγκρούσεων, με έντονα τα στοιχεία του δράματος, της αγωνίας και της προσωπικής μάχης.

H Umay, μια νεαρή γυναίκα τουρκικής καταγωγής, «αποδρά» από το συζυγικό της σπίτι και επιστρέφει μαζί με τον γιο της στην οικογένεια της στο Βερολίνο. Η ζωή της εκεί αποτελεί μια καθημερινή μάχη για ανεξαρτησία ενάντια στις αναχρονιστικές αντιλήψεις και την καταπίεση των γονιών της, αλλά και στο συντηρητισμό του περιβάλλοντός της. Αρχικά ο πατέρας, η μητέρα και τα αδέρφια της πιστεύουν αρχικά ότι αυτή η «απόδραση» δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά ένα «κλασικό γυναικείο τερτίπι», αλλά εντέλει συνειδητοποιούν ότι η νεαρή κόρη/αδερφή είναι διατεθειμένη να αγωνιστεί για μια καινούρια ζωή. Αυτή όμως η προσπάθεια θα ενεργοποιήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση με απειλητικά για την ζωή της αποτελέσματα, καθώς ο σύζυγός της και όσα θέλησε να αφήσει πίσω της, την καταδιώκουν.

Βραβείο καλύτερης ταινίας Berlin International Film Festival 2010, Βραβείο Lux καλύτερης ταινίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Βραβείο ευρωπαϊκού Σινεμά Tribeca Film Festival 2010, Βραβείο καλύτερης ηθοποιού και Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτιδος – Victoria Independent Film & Video Festival – Canada 2010, Βραβείο καλύτερης ταινίας German Critics Association Awards 2010, Βραβείο καλύτερης ταινίας Athens Panorama of European Cinema 2010

Γενική είσοδος: 3€
ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here