Η κλειδαρότρυπα

0
16

Κοντά στα τόσα αίτια για το φαινόμενο των διαζυγίων, πρέπει να αναφέρουμε και την κλειδαρότρυπα, διότι η έξαρση των διαζυγίων οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην κατάργηση της κλειδαρότρυπας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία για να εντοπίσουμε την σχέση των διαζυγίων με την κλειδαρότρυπα.

Τότε τον καλό καιρό της κλειδαρότρυπας ο έρωτας ακολουθούσε έναν φυσικό δρόμο, από την επιθυμία να δεις το ίνδαλμά σου ντυμένο και στα όνειρά σου γυμνό.

Ο μόνος τρόπος να δεις το ίνδαλμά σου γυμνό ήταν η κλειδαρότρυπα, δεν έχει σημασία ποιος την χάζευε, μόνο η περιγραφή αρκούσε για την διέγερση, για την αγάπη και στον γάμο τελικά, χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να έχουν δει ο ένας τον άλλον.

Συνήθως ο μπανιστιρτζής ήταν και ο προξενητής.

Τότε ο γάμος είχε ένα μυστήριο.

Όχι επειδή το λέει η εκκλησία, αλλά, επειδή όντως είναι ένα μυστήριο με χίλια μυστικά, που μέχρι να τα βρει ο ένας για τον άλλον περνούν τα χρόνια και δεν προλαβαίνουν να χωρίσουν.

Ενώ σήμερα ανταμώνουν στο πάρκο το μεσημέρι, παντρεύονται το απόγευμα, κάνουν έρωτα το βράδυ, με όλες τις γνωστές στάσεις και για τους δύο, λες και ήταν παντρεμένοι από χρόνια, και όταν φτάνουν στην υπ’ αριθμό ενενήντα έξι, το πισωκο-λυτό, διαφωνούν, στο ποιος πρέπει να σπρώχνει, λόγω μη υπάρξεως αντιστάσεως και λόγω καταχρήσεως των οργάνων, και καταφεύγουν την πρωίαν στο δικαστήριο για διαζύγιο.

Το πρώτο μυστήριο είναι η κλειδαρότρυπα.

Το ζευγάρι δεν έχει την περιέργεια, να ψάξει κάτω από τα φουστάνια, δεν έχει καν την περιέργεια να δει πώς είναι, ας πούμε το βυζί της, είναι σαν της μάνας του; Ποιο μεγάλο;, πιο μικρό; ή πιο μαλακό σαν σαμπρέλα,

Η κλειδαρότρυπα προσέφερε πολλά συνοικέσια.

Ας παρακολουθήσουμε μια μικρή συζήτηση, του μικρού αδερφού μπανιστιρτζή και του μελλοντικού γαμβρού του.

–       Κοίταξα από την κλειδαρότρυπα την Ελένη μας, που έβγαλε το καλτσόν της και δεν φόραγε τίποτα άλλο από μέσα μέχρι τον αφαλό και είδα τα μπούτια της μέχρι απάνω.

Τότε ο μελλοντικός γαμπρός έστριψε το μουστάκι του με το δεξί του χέρι και έβαλε το αριστερό του χέρι στην τσέπη και άστραψαν τα μάτια του, λες και έβαλες καινούριες μπαταρίες.

–    Έχει κάτι μπούτια η Ελένη μας, που κάνει για τερματοφύλακας, άμα την πάρεις να την προπονήσεις για τερματοφύλακα και θα δεις, ούτε ένα γκολ δεν θα φάει, εκτός άμα κάνει παιδί.

Βέβαια ο μικρός μπανιστιρτζής ήταν και ο προξενητής και το πράγμα είχε αίσιο τέλος,  αλλά την δουλειά την έκανε η κλειδαρότρυπα, που είναι μια τρύπα, για όλες τις τρύπες.

Η σημερινή νεολαία, τι να δει από την κλειδαρότρυπα;,  αφού όλα τα είδε στο πάρκο, μέχρι τις αμυγδαλές;

Δεν υπάρχει πλέον χώρος για την φαντασία, όλα έχουν εξερευνηθεί και δοκιμαστεί και δεν υπάρχει και λόγος για γάμο, διότι δεν θα υπάρχει καμία διαφορά από το πάρκο με το στρώμα από φύλλα δέντρων, με το στρώμα από το σατέν σεντόνι που θα θέλει και πλύσιμο την άλλη μέρα.

Πάει πέρασε η εποχή της κλειδαρότρυπας, του ρομαντισμού και των ονείρων.

Τώρα είναι η εποχή της ελεύθερης διαλογής, όπως στα μήλα, όχι όπως πριν που δεν σε άφηνε ο μανάβης να τα αγγίξεις, αλλά σου έδινε αυτός ότι ήθελε, χωρίς πολλές κουβέντες.

Αν ρωτάγατε την γιαγιά σας θα σας έλεγε ο παππούς ήξερε μόνο, ότι του είχαν πει, όσοι την είχαν δει από την κλειδαρότρυπα, ούτε μία τρίχα παραπάνω.

Μερικά νεωτεριστικά ζευγάρια βγάζουν πλέον τις εσωτερικές πόρτες από τα σπίτια, τους, αφού δεν εξυπηρετούν πλέον κανέναν σκοπό και μαζί φεύγει και η κλειδαρότρυπα και κυκλοφορούν τσίτσιδοι, σαν να είναι στον Παράδεισο. Κρίμα, ήταν το μόνο μέσο να κρατήσει λίγο τον γάμο. Πάει η κλειδαρότρυπα, πάει και ο γάμος και σύντομα θα καταργηθεί και αυτός  και θα ζήσουμε σκηνές απίστευτης ιλαρότητας να λέει η κόρη στους γονείς της, που ήρθε να τους δει μετά δεκαπέντε χρόνια από τότε που έφυγε από το σπίτι προς ελεύθερη βοσκή, από δω τα παιδιά μου, το αγόρι από τον Δημήτρη, το μεγάλο κορίτσι από τον George, η ξανθιά από έναν αυστριακό, το μαυράκι, με έναν σενεγαλέζο, ο σγουρομάλλης με τον Βill – ‘όχι από μένα -, η μικρότερη από τον Pasqual και είμαι έγκυος στο έβδομο με έναν πολωνό, που επιμένει να με παντρευτεί, αλλά δεν συμφωνώ, διότι θα χάσω τα επιδόματα από έξι διαφορετικά κράτη.

Ζήτω η Ενωμένη Ευρώπη.

Και αυτή σύντομα θα κλάψει για την δική της κλειδαρότρυπα.

Στο τέλος δεν θα χρειάζεται καθόλου να ρωτάς την διπλανή σου, που θα ξενυχτήσει, σαν τα αδέσποτα ζώα, κάθε βράδυ με άλλον ή άλλη ή άλλη ή άλλον για ποικιλία, αφού θα έχουν πέσει τα φύλλα της συκιάς και θα μείνουν τα κλαδιά.

Κρίμα να χαθεί μια τέτοια ωραία εποχή και να αρχίσει μια χυδαία κατρακύλα, που σύντομα η κοινωνία θα αναρωτηθεί πού πάω;

Η απάντηση θα έρθει με το τέλος, όταν δεν θα υπάρχει καμία αξία για τίποτε ιερό σαν τον γάμο, για την διαιώνιση του είδους.

Ας ευχόμαστε τουλάχιστον να ζευγαρώνουν άνδρες με γυναίκες και πάει στο διάβολο να γεννιόνται ανθρώπινα παιδιά, διότι με την φόρα που έχουν πάρει μερικοί ανώμαλοι να ζευγαρώνουν με ζώα, σύντομα θα δούμε σημεία και τέρατα.

Και εγώ χρωστώ κάτι στην κλειδαρότρυπα, μα ντρέπομαι να το ομολογήσω και αν έζησα τόσα χρόνια τα χρωστώ στις φροντίδες εκείνης, που συστηθήκαμε από την Κλειδαρότρυπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.