Μετά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, τα μέλη του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη, απέστειλαν το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Οκτώ επερωτήσεις έφερε στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», για ισάριθμα κρίσιμα θέματα της περιοχής μας, με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ανάμεσα στα θέματα που θέσαμε ήταν: η «προετοιμασία» της Περιφέρειας μας για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η επιβεβαιωθείσα αδράνεια όσον αφορά την λήψη του κονδυλίου 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας, η πορεία των εργασιών στον δρόμο Δράμας-Αμφίπολης, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στον Νομό Ροδόπης, ο αναδασμός του Πέπλου, η εναρμόνιση της Περιφέρειας μας με τον χωροταξικό σχεδιασμό, η αποκατάσταση της αδικίας, όσον αφορά τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι, ο αναγκαίος αναπτυξιακός σχεδιασμός για τον ορεινό όγκο της Ροδόπης.

Από τους τίτλους και μόνο, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι πρόκειται για θέματα επίκαιρα και σημαντικά. Δυστυχώς, η διοίκηση της Περιφέρειας, δεν θέλησε να τα εντάξει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Ο λόγος είναι προφανής, το έλλειμμα που υπάρχει από την διοίκηση, η οποία δεν έχει απαντήσεις για κανένα θέμα(!), δεν έχει καν κάποιο σχεδιασμό(!) και δεν διεκδικεί τίποτε και για κανέναν! Δυστυχώς, σε όλες τις επερωτήσεις μας δεν λάβαμε καμία απάντηση, είτε από τους αντιπεριφερειάρχες, είτε από τον περιφερειάρχη (όπου έκρινε ότι έπρεπε να παρέμβει). Σημειώσαμε έναν αντιπεριφερειάρχη κρυπτόμενο και μη ομιλούντα, παρά τις επερωτήσεις που δέχθηκε. Αυτόν των υποδομών! Σημειώσαμε έναν άλλο αντιπεριφερειάρχη, να μην έχει επίγνωση της πραγματικότητας και να διατυπώνει… ιστορίες. Αυτόν του τουρισμού! Σημειώσαμε έναν άλλο αντιπεριφερειάρχη, να προσπαθεί να δηλώσει ικανοποιημένος, όχι γιατί πέτυχε κάτι, αλλά γιατί έκανε… τηλεδιασκέψεις. Αυτόν της αγροτικής ανάπτυξης! Και ο περιφερειάρχης; Αυτός, όποτε μίλησε, δηλώνει ότι, δεν έχει τις αρμοδιότητες(!), άρα δεν οφείλει ούτε να σχεδιάσει, ούτε να διεκδικήσει!

Εμείς, ως παράταξη, αλλά και ο/η κάθε σύμβουλος, ξεχωριστά, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε προς όφελος των πολιτών και με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του τόπου μας. Αν μας άκουγαν, όπως κι αν άκουγαν τους φορείς, σήμερα η Περιφέρεια μας θα ήταν διαφορετική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.