Δημιουργεί απορία και έκπληξη, όχι η σύμπραξη των τριών συνδυασμών της λεγόμενης «αντιπολίτευσης», αλλά το αίτημα τους να διαλυθεί η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής, Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α.) Δήμου Δράμας. Οι λόγοι που επικαλέστηκαν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από κοινού, οι επικεφαλής, Κυριάκος Χαρακίδης, Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, Στέργιος Ηλιόπουλος, δεν είναι ικανοί να πείσουν, κατά την άποψη μας, τον υγιή και ουδέτερο πολίτη, ότι είναι αναγκαία η διάλυση και η εκκαθάριση της κοινωφελούς επιχείρησης.

Η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. είναι υποστελεχωμένη, είπε ο Κ. Χαρακίδης. Και είναι λύση, πρώην δήμαρχε, να μεταφερθεί το λιγοστό προσωπικό της στον Δήμο; Το ταμείο είχε προβλήματα τα προηγούμενα έτη και δεν μπορεί να αποτυπωθεί η πραγματική οικονομική κατάσταση. Και η λύση είναι να «μπει λουκέτο» στην κοινωφελή επιχείρηση;

Εκτός από το προσωπικό, εάν σταματήσει η λειτουργία της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α., στον Δήμο Δράμας θα μεταφερθούν και οι αρμοδιότητές της. Μπορεί να ασχοληθεί το προσωπικό του Δήμου με τις επιπλέον αρμοδιότητες; Όσον αφορά τη «θολή» οικονομική κατάσταση, αντί να ζητήσετε το κλείσιμο, πρέπει να πιέσετε τη δημοτική Αρχή να διερευνήσει το ζήτημα καλώντας μία ανεξάρτητη Αρχή, όπως είναι οι ελεγκτές του δημόσιου τομέα.

Ο πρόεδρος, Λευτέρης Καλλινικίδης, δήλωσε ότι: «Ήρθε η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α., μέσω ορκωτών λογιστών και φέρνει αποδείξεις, ότι είναι μία βιώσιμη επιχείρηση κι εγώ, ως πρόεδρος, οφείλω να δω πως αυτή η επιχείρηση θα επιβιώσει». Άρα, η κοινωφελής επιχείρηση ελέγχεται οικονομικά. Κι αν βρεθεί κάτι μεμπτό και ποινικά επιλήψιμο, θα αποδοθεί η ευθύνη. Ο δήμαρχος, Χριστόδουλος Μαμσάκος, είπε ότι, όποιος έχει βάσιμα στοιχεία, μπορεί να τα καταθέσει στην Εισαγγελία.

Η λύση, λοιπόν, είναι η εξυγίανση και η ενίσχυση του προσωπικού. Όχι το «λουκέτο».

Ο Δήμος Δράμας χρειάζεται μία δυναμική κοινωφελή επιχείρηση, για να αναλάβει την ανάπτυξη σοβαρών τομέων, όπως είναι ο πολιτισμός και ο τουρισμός. Ο στόχος πρέπει να είναι η αναδιοργάνωση και η δημιουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης, η οποία θα ανταποκριθεί στον σημαντικό (πολλαπλό) ρόλο της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.