Δεν ξέρω και δεν το πιστεύω, ότι η μαύρη σοκολάτα είναι τόσο ευεργετική για την αποκατάσταση της μνήμης και αυτό το λέω από το πείραμα που έκανα και ευθαρσώς το λέω ότι καμία διαφορά δεν βρήκα, άσχετα αν στην ιστορία μου  επαινώ την προσφορά της μαύρης σοκολάτας, στην αποκατάσταση της μνήμης μου.

Όλα τα κάνω σκόπιμα, φτάνει να μη δει αυτό το κείμενο η γυναίκα μου.

Τελευταία δήθεν η γυναίκα μου παρατήρησε, ότι ξεχνάω να πλένω τα δόντια μου. Της είπα όταν ήμουν νέος και είχα καλλίτερη μνήμη είχα να τα πλύνω τριάντα χρόνια. Μετά που παντρευτήκαμε με έβαζε να τα πλένω, για να μη κολλήσει καμιά αρρώστια.

Δεν ξέρω γιατί φοβόταν να μη κολλήσει αρρώστια από μένα και όλο άρρωστη ήταν και κατηγορούσε εμένα, ότι εγώ την αρρωσταίνω.

Αν δίνανε πτυχία σε ανθρώπους που έχουν γνώσεις ιατρικής, σίγουρα η γυναίκα μου θα έπαιρνε τουλάχιστον δέκα πτυχία.

Όσο για τα ψυχιατρικά θα μπορούσε να δίνει και διαλέξεις.

Κόντευα τα ογδόντα, διάβαζα άνετα τις εφημερίδες, έλυνα όλα τα σταυρόλεξα, κανόνιζα και την σουρτούκο, αυτό το σταυρόλεξο με τους αριθμούς και γενικά δεν είδα τίποτα το διαφορετικό, ότι χάνω την μνήμη μου.

Ναι εγώ πίστευα αυτό, αλλά η γυναίκα μου πίστευε, ότι εγώ είμαι σχεδόν ανίκανος να περπατήσω όρθιος. Και όταν το λέει η γυναίκα, πρέπει οπωσδήποτε να είναι έτσι, διότι αλλιώς ο καυγάς πάει γόνατο και ποτέ δεν χάνει στον καυγά η γυναίκα.

Παλιότερα  που έπεφτε και καμιά φάπα, κάτι γινόταν. Σήμερα με τους νόμους που ψήφισαν οι πούστηδες, ο άνδρας δεν έχει κανένα δικαίωμα, μόνο υποχρεώσεις, να πάει στη δουλειά, να φροντίσει την οικογένεια, να μεγαλώσει τα παιδιά και να συντηρήσει και την κυρία.

Για να είμαι ειλικρινής, είχα αγανακτήσει με την συμπεριφορά της γυναίκας μου, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, διότι με το παραμικρό, έφταιγα εγώ, ότι δεν είμαι στα καλά μου, ότι έχω πάθει άνοια, δεν ξέρω τι μου γίνεται και τα τέτοια.

Για όσους δεν ξέρουν, τους λέω ότι υπάρχουν σαράντα δύο ειδικότητες ψυχίατρων και όλα αυτά υπεύθυνα, διότι η γυναίκα μου τους έχει επισκεφτεί όλους.

Σε μερικούς απ’ αυτούς με πήγε και μένα να με βοηθήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Διότι άμα δεν είσαι βλαμμένος, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Είναι αυτό που λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, Όμοιος ομοίω αει πελάζει.

Μερικοί απ’ αυτούς, ήθελαν να το παραδεχτώ ότι πάσχω από άνοια, δεν ξέρω πώς μου ήρθε και όταν επέμενε ότι δεν θυμάμαι τίποτα, ότι είμαι ένα χόρτο, όπως είπε επί

λέξει, του ρίχνω δυο μπουνιές και τον πήγαν στο νοσοκομείο να του σιάξουν το σαγόνι. Στο δικαστήριο ισχυρίστηκα ότι δεν θυμάμαι τίποτα και με αθώωσαν. Αλλά οι φάπες έπιασαν τόπο. Άλλο δεν με δέχτηκε για ασθενή του και ησυχάσαμε και οι δύο.

Τώρα τελευταία  πάλι μου μπήκε με κόκκινο η γυναίκα και μια μέρα έφερε κάτι

μαύρα τούβλα.  Την ρωτάω, τί έγινε θα χτίσουμε κάνα φούρνο; Γιατί; μου λέει.

Να  βλέπω κάτι τούβλα εδώ. Δεν είναι τούβλα μου λέει, είναι μαύρη σοκολάτα και θα σου κάνει καλό στην  μνήμη μου λέει.

Ρε γυναίκα δεν αφήνεις την πλάκα και τις πλάκες της μαύρης σοκολάτας και

πετάς άδικα τα δολάρια της σύνταξης μου, για να κάνουν μερικοί καλό τρίχωμα πουλώντας μελάσα για μαύρη σοκολάτα;

Εσύ είσαι που το είπες; Ναι εγώ είμαι που το είπα και μην ξεχνάς, ότι πάσχω από άνοια και σε σπάω στο ξύλο και δεν θυμάμαι τίποτα.

Θυμάσαι την περίπτωση του ψυχίατρου;

Όχι, ε;;;

Τότε φάε την μαύρη σοκολάτα να αποκατασταθεί η μνήμη σου.

 

Βασίλης Τζιτζής, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.