Η μουρμούρα της πεθεράς

0
16

Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Η αντιπολίτευση μιας κυβέρνησης είναι ακριβώς ο ρόλος της πεθεράς που όλο μουρμουρίζει πίσω από τον γαμπρό, ακαμάτη, τεμπέλη ανεπρόκοπε και τα τέτοια, βέβαια χαμηλά να μην ακούγεται, διότι έτσι και βρεθεί ο γαμπρός στις κακές  του πέφτει και καμιά σφαλιάρα ξώφαλτσα.

      Γι’ αυτό η πεθερά πάντα είναι προσεχτική και βγάζει το άχτι της στα μουλωχτά σιγομουρμουρίζοντας τις κατάρες της.

      Βέβαια σπιτικό χωρίς πεθερά δεν υπάρχει, όπως και αντιπολίτευση να συμφωνεί με την κυβέρνηση.

      Αν η αντιπολίτευση συμφωνήσει με την κυβέρνηση δεν θα παύσει ποτέ να υπάρχει  σαν αντιπολίτευση για πολλά χρόνια.

      Όπως και η πεθερά αν συμφωνήσει με τον γαμπρό της.

      Και όμως και τα δύο προκόβουν και λειτουργούν με την αντιπολίτευση και την πεθερά.

      Όταν ήταν αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία, τον ρόλο της πεθεράς τον έπαιζε ο Γεωργιάδης και τον ρόλο του γαμπρού ο Πολάκης.

      Τώρα τα πράγματα άλλαξαν τώρα γαμπρός είναι ο Γεωργιάδης και πεθερά ο Πολάκης.

       Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξε ότι είναι η καλλίτερη αντιπολίτευση από πολλά χρόνια και αν πηγαίνει με αυτή την τακτική θα παραμείνει στην ιστορία, σαν η πιο καλή αντιπολίτευση στην ιστορία και ίσως κλείσει και εικοσαετία.

       Τώρα τελευταία γίνεται προσπάθεια να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ.

       Δεν ξέρω τι όνομα θα μπει, αλλά ότι όνομα και να μπει θα έχει την λέξη Σοσιαλισμός, διότι όλα τα άλλα χρώματα ξέφτισαν.

       Το κόκκινο έγινε το πιο μισητό χρώμα και το ποσοστό του δεν πρόκειται να αλλάξει από το 5%, διότι είναι το μόνο πολίτευμα χωρίς αντιπολίτευση άρα και χωρίς πεθερά και την εξουσία θέλει να την παίρνει με το έτσι θέλω παραγνωρίζοντας την πεθερά.

       Βέβαια κοντά στο κόκκινο βγαίνουν πολλές φορές και άλλα αναρχικά χρώματα εκτός Δημοκρατίας, που είναι η πάγια τακτική η δικτατορία που πάει κληρονομικά από τον πατέρα στον γιό και πάει λέγοντας χωρίς γιαγιά και γκρίνια.

      Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις γάμου, με πρωθυπουργό, με πρόεδρο άνευ χαρτοφυλακίου και με πρωθυπουργό ή με πρωθυπουργό άνευ χαρτοφυλακίου και πανίσχυρο πρόεδρο, βλέπε Τουρκία.

      Γενικά στην πολιτική ισχύει το τουρλού, τουρλού μανιφατούρα και ότι θέλει ο λαός καπνίζει.

      Νομίζετε ότι, ότι θέλει ο λαός κάνει;

      Τα μισά κράτη έχουν  αυταρχικά καθεστώτα, άρα ο λαός μόνο υπακούει το άλλο ένα τέταρτο έχουν βασιλιάδες και το υπόλοιπο έχουν Δημοκρατία που κάνει σαράντα κυβερνήσεις σε είκοσι χρόνια.

      Πολλά κράτη λέγονται Δημοκρατίες, μόνο Δημοκρατίες που δεν είναι.

      Μόνο που τον λαό ποτέ δεν τον ρωτάνε, δηλαδή την πεθερά, που συνέχεια γκρινιάζει, επειδή βλέπει μόνο τα στραβά.

      Αλλά οι επιτήδειοι δικαιολογούνται, αχάριστη για σένα τα όλα, δεν τα βλέπεις;

      Καμιά φορά αρπάζονται στα γερά πεθερά και γαμπρός και γίνεται της πουτάνας όπως να πούμε στην Βενεζουέλα και διαλύεται ο γάμος.

      Είναι κακό να έχεις πεθερά διότι έχεις και γκρίνια, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και χωρίς αυτήν.

        Άμα θέλεις να έχεις γυναίκα, η πεθερά έρχεται μαζί με την προίκα η χωρίς την προίκα είναι παρελκόμενο σύνεργο της νύφης.

        Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ήρθε στο μυαλό μου η ιστορία του φίλου μου του Τάσου, που τον γνώρισα στην Βιέννη της Αυστρίας όταν σπούδαζα εκεί το1956.

        Ήταν τσαγκάρης το επάγγελμα και κάθε Κυριακή τον αντάμωνα στην ελληνική εκκλησία και τα λέγαμε εκεί στο καφέ Ιστανμπούλ και μια μέρα μου εξομολογήθηκε την ιστορία του.

Την γυναίκα του την είδα στο γάμο του, ήτανε μια χοντρομπαλού ίσαμε εκατόν σαράντα κιλά και ο Τάσος ήταν όλος χαρά και συνέχεια έλεγε, εγώ έχω εξασφαλισμένο τον χειμώνα, τραβάω την μισή γυναίκα μου από κάτω και την άλλη μισή από πάνω μου και την βγάζω μια χαρά. Στη συζήτηση που κάναμε μετά από καιρό μου εξομολογήθηκε, ότι δεν έχει καμία ερωτική σχέση με τη γυναίκα του και είχε αποφασίσει να την χωρίσει, οπότε πετάχτηκε η πεθερά του και του λέει στα ίσα, αυτός είναι ο λόγος που θέλεις να την χωρίσεις την Φρίντα; Της είπα την αλήθεια, ότι από την πρώτη βραδιά του γάμου άλλο δεν κάναμε τίποτα.

      Τότε πήγε στη κόρη της και της έκανε μια κατσάδα, ότι είναι χαζή να της φύγει τέτοιος άντρας, που όλες τον λιμπίζονται και τα λοιπά και πήρε τα μαξιλάρια της κόρης της από το κρεβάτι μου και τα πέταξε και έφερε τα δικά της μαξιλάρια και με ρώτησε θα σε πείραζε που θα κοιμάμαι δίπλα σου; επειδή κρυώνω τα βράδια;

     Δεν έφερα αντίρρηση και από τότε ζούμε σαν μια οικογένεια με την πεθερά μου σαν γυναίκα μου και την γυναίκα μου σαν πεθερά μου.

     Η καημένη η πεθερά μου, δηλαδή η γυναίκα μου το είχε παράπονο, ότι με τον άντρα της το έκαναν μόνο μία φορά, μετά εκείνος έφυγε την άλλη μέρα για το ανατολικό μέτωπο και δεν ξαναγύρισε και της έμεινε μόνο η κόρη της από εκείνον τον άντρα.

Πολλές φορές το συζητάγαμε με την πεθερά μου το ανώμαλο του πράγματος και της έλεγα να το εξηγήσουμε καλλίτερα στην Φρίντα, ότι δεν κοιμόμαστε μόνο επειδή κρυώνουμε. Άσε μου έλεγε δεν καταλαβαίνει αυτή από τέτοια πράγματα, αυτή δεν κρυώνει. Πολύ σπάνια να βρεθεί πεθερά να αγαπάει τον γαμπρό και η αντιπολίτευση να παραδέχεται την κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.