Ο όμιλος UNESCO Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου στο «Σπίτι της UNESCO» στα Περατάτα Αργοστολίου, βράβευσε τους ποιητές που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό ποίησης, με θέμα: «Μία ωδή στον Διονύσιο Σολωμό». Μεταξύ αυτών, βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο η ποιήτρια, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, από τη Θάσο (φωτογραφία) στην κατηγορία ενηλίκων, με το τρίτο βραβείο ο πατέρας Γεώργιος Διαμαντόπουλος και η εγγονή του, Μαρία-Φιλομήλα Φιλιππίδου, με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία μαθητών, που ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση.

Την κριτική επιτροπή, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, αποτελούσαν οι: Παναγιώτα Ζαλώνη-Χριστοπούλου, Νίκος Μπατσικανής και Ηρώ-Χρυσάνθη Αλεξανδράκη, ενώ η πρόεδρος του ομίλου UNESCO Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Αναστασία Παπαδάτου-Αποστολοπούλου, φιλοξένησε, με πλουσιοπάροχο τρόπο, όλους τους συμμετέχοντες για δύο ημέρες στην όμορφη Κεφαλονιά.

Να σημειωθεί ότι όσοι βραβεύτηκαν, εκτός του αναμνηστικού διπλώματος, έλαβαν και χρυσό καλαίσθητο μετάλλιο. Την πρώτη ημέρα, επίσης, στο χώρο των βραβεύσεων λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής. Μετά τις βραβεύσεις, παρατέθηκε δείπνο με πλούσια εδέσματα στους ποιητές απ’ όλη την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε ποιητική βραδιά υψηλού επιπέδου. Την επόμενη ημέρα, έγινε ταξίδι στην Ιθάκη με διανυκτέρευση και βράβευση όσων πήραν μέρος στον πρωτότυπο διαγωνισμό με θέμα; «Πως φανταζόσαστε τη ζωή του Οδυσσέα όταν έφθασε στην Ιθάκη;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here