Η δημόσια παραδοχή που έκανε η διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπλούχος, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο από τον Δεκέμβριο του 2020 και θα συνεχίσει να τις προσφέρει έως και τον Δεκέμβριο του 2021, προκάλεσε αίσθηση σε εμάς. Σημειωτέον ότι, ο βουλευτής δεν πηγαίνει στο νοσοκομείο για να κάνει γραφειοκρατική εργασία, ή για να «αλλάζει τις γάζες» στους τραυματίες που νοσηλεύονται στο ίδρυμα. Όπως ανέφερε η διοικητής, ο Κ. Μπλούχος «κάνει πολλά και δύσκολα χειρουργεία» στο νοσοκομείο!

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας είναι, τουλάχιστον, ανησυχητική! Άραγε, η διοικητής ήθελε να τονίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ή θα προβάλλει την εθελοντική προσφορά του βουλευτή; Με την δήλωση αυτή, κατά την άποψη μας, εξέθεσε και τον βουλευτή και την διοίκηση του νοσοκομείου.

Διότι, ο βουλευτής δεν έχει αρμοδιότητα να κάνει χειρουργεία, αλλά να νομοθετεί. Και να μεταφέρει τα προβλήματα της εκλογικής του περιφέρειας στην κεντρική διοίκηση. Όσο εξαίρετος επιστήμονας κι αν είναι, όση διάθεση κι αν έχει να βοηθήσει στο έργο των συναδέλφων του νοσοκομειακών γιατρών, δεν επιτρέπεται να πιάσει νυστέρι στα χέρια του. Ούτε ο βουλευτής που ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου, μπορεί να αναλάβει υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων.

Εάν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των γιατρών χειρουργών, ο Κ. Μπλούχος οφείλει να αναδείξει την ανάγκη αυτή, με παρέμβαση στο Κοινοβούλιο, ή στον αρμόδιο υπουργό (υγείας). Ως πολιτικός, δηλαδή, πρέπει να αναζητήσει την πολιτική λύση στο πρόβλημα. Κι αυτή είναι, η πρόσληψη χειρούργου γιατρού στο νοσοκομείο.

Από την άλλη πλευρά, είναι αδιανόητο η διοικητής να «βολεύεται» στην εθελοντική προσφορά ενός γιατρού που δεν ανήκει στο προσωπικό του νοσοκομείου και να μην έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, προς την Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) και το Υπουργείο υγείας, για την κάλυψη του κενού που αναπληρώνει, με την εθελοντική εργασία του, ο βουλευτής Δράμας.

Δεν είναι τιμητικό, καθόλου, για τα δημόσια νοσοκομεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) εν έτη 2021, να προσφέρουν κάποιοι εθελοντική εργασία και μάλιστα να πρόκειται για μέλη του Κοινοβουλίου! Είναι απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας μιας χώρας ευρωπαϊκής, που ανήκει στον «σκληρό νομισματικό πυρήνα» και θεωρείται προηγμένη. Θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί η διοικητής του νοσοκομείου Δράμας, ο διοικητής της Υ.ΠΕ. και ο υπουργός υγείας της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.