Είθισται, η έναρξη της «Ονειρούπολης» να συνδυάζεται με την πραγματοποίηση μιας συναυλίας για το κοινό που επισκέπτεται το θεματικό πάρκο. Συνήθως, οι διοργανωτές επέλεγαν έναν καλλιτέχνη, ή ένα μουσικό σχήμα, με σημαντική δημοφιλία, κυρίως μεταξύ του νεανικού πληθυσμού. Φέτος, οι διοργανωτές προσκάλεσαν τον τραγουδιστή της ελληνικής ραπ μουσικής σκηνής, Ivan Greko, ο οποίος «άνοιξε» την γιορτή με την συναυλία που έδωσε.

Φαίνεται πως οι καλλιτέχνες, αν και θα μας επιτρέψετε να έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για αρκετούς που ασχολούνται με την μουσική που απευθύνεται περισσότερο στους νέους ανθρώπους, που επιλέγονται από τους διοργανωτές της «Ονειρούπολης» εκπροσωπούν συγκεκριμένα μουσικά είδη και απευθύνονται σε ειδικές ομάδες κοινού. Η μουσική ραπ, για παράδειγμα, δεν έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα. Εισήχθη από το εξωτερικό και από χώρες που έχουν διαφορετική μουσική και πολιτισμική κουλτούρα.

Κατά την άποψη μας, είναι ένα είδος μουσικής, το οποίο δεν συνδέεται με τα Χριστούγεννα όχι μόνο όπως γιορτάζονταν (και γιορτάζονται) στην Ελλάδα, αλλά στον δυτικό κόσμο. Η «Ονειρούπολη» είναι μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, ένα «πάρκο» με ειδικό θέμα τα Χριστούγεννα. Αν ήταν ένα φεστιβάλ μουσικής και ειδικότερα μουσικής ραπ, οι διοργανωτές μπορούν να προσκαλέσουν καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν.

Είναι δικαιολογημένη, θεωρούμε, η αντίδραση που προκάλεσε στο κοινό της «Ονειρούπολης», την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, η παρουσία του ράπερ Ivan Greko. Ωστόσο, η αντίδραση αφορούσε τους στίχους τραγουδιών του, με υβριστικό περιεχόμενο, αλλά θα έπρεπε να αφορά και την άστοχη επιλογή που έκαναν οι διοργανωτές. Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Δράμας, Λευτέρης Καλλινικίδης, προσπάθησε να διασκεδάσει την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε η συναυλία λέγοντας ότι και το 2019, πριν προκύψει η πανδημία, στην «Ονειρούπολη» εμφανίστηκε ένας άλλος εκπρόσωπος του ίδιου μουσικού είδους, αλλά δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας επισκέπτης. «Εγώ, ως Λευτέρης Καλλινικίδης, σίγουρα δεν θα πήγαινα να ακούσω κάτι τέτοιο. Όμως, η «Ονειρούπολη» δεν είναι για τα γούστα του ενός, ή του άλλου, αλλά για όλα τα μουσικά γούστα και τις επιλογές», ομολόγησε!

Όταν ο επικεφαλής της διοργάνωσης κάνει τέτοια ομολογία, πως είναι δυνατό να προσδοκά σε υψηλή επισκεψιμότητα και βελτίωση της διοργάνωσης; Η «Ονειρούπολη» πρέπει να έχει δική της ταυτότητα και να μην αποτελεί καρικατούρα φεστιβάλ, τα οποία έχουν μόνο στόχο την επισκεψιμότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.