Είναι θετικό, για τη διοργάνωση, ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτιστικής Τουριστικής Ανάπτυξης (Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α.) Δήμου Δράμας, Λευτέρης Καλλινικίδης, αντιλαμβάνεται πως η «Ονειρούπολη» πρέπει να αλλάξει πρόσωπο και να βελτιώνεται κάθε έτος, με σκοπό να προσελκύει περισσότερους και νέους επισκέπτες. «Πρέπει να δούμε τι ακριβώς θέλουμε από την «Ονειρούπολη» και σε ποιους απευθυνόμαστε. Απευθυνόμαστε στους Δραμινούς, θέλουμε να έρθουν απ’ όλη την Ελλάδα; Θέλουμε να έρθουν από την Ευρώπη; Τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε;», είπε και απηύθυνε κάλεσμα στους φορείς, στους συλλόγους και στους φίλους, να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για τη λειτουργία του θεσμού.

Κατά την άποψη μας, οποιαδήποτε εκδήλωση, ή διοργάνωση, γίνεται από ένα Δήμο, ή δημοτική επιχείρηση, πρέπει να απευθύνεται στους δημότες. Εάν οι δημότες «αγκαλιάσουν» την εκδήλωση, αυτή θα πετύχει σίγουρα. Ένα σημαντικό ποσοστό της προβολής, οφείλεται στους ντόπιους επισκέπτες, γιατί εάν αισθάνονται ικανοποιημένοι και υπερήφανοι, θα γίνουν διαφημιστές της δράσης.

Ωστόσο, για να οργανωθεί μία μεγάλη διοργάνωση, η οποία υπερβαίνει την τοπική εμβέλεια, όπως είναι η «Ονειρούπολη», δεν είναι αρκετές οι ιδέες και οι προτάσεις των δημοτών, των φορέων, των συλλόγων, ούτε των δημοτικών συμβούλων και των υπηρεσιακών παραγόντων. Είναι χρήσιμη και η άποψη ενός ειδικού.

Εάν η δημοτική Αρχή και η διοίκηση της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. θέλουν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα και να προσελκύσουν κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πρέπει να απευθυνθούν και στους επαγγελματίες του χώρου. Υπάρχουν ιδιώτες που ασχολούνται με τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων με διεθνή χαρακτήρα. Οι ιδιώτες αυτοί έχουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία, την οποία θα αξιοποιήσουν ο Δήμος Δράμας και η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α.

Θεωρούμε ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αν δοκιμάσουν τη συνεργασία αυτή. Έστω και μία πρόταση να εφαρμοστεί, η οποία θα βοηθήσει στην ανανέωση της «Ονειρούπολης», είναι κέρδος. Προτείνουμε, λοιπόν, στον πρόεδρο της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. να κάνει μία πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες του χώρου και μέσα από τη νόμιμη διαδικασία, να επιλέξει τον ειδικό εξωτερικό συνεργάτη, για να προετοιμάσει την «Ονειρούπολη» του έτους 2020. Βεβαίως, η πρόσκληση προς τους φορείς, τους συλλόγους και τους φίλους είναι ανοιχτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.