Η οργάνωση και λειτουργία της ΤΟ.Μ.Υ. στην Καβάλα

0
16
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας ενημερώνει τους πολίτες, ότι άρχισε η λειτουργία της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην πόλη της Καβάλας. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: Η ΤΟ.Μ.Υ. έχει ως αντικείμενο την παροχή δωρεάν, ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας στον πληθυσμό. Στελεχώνεται από δύο οικογενειακούς ιατρούς, μία παιδίατρο, μία νοσηλεύτρια, μία επισκέπτρια υγείας, μία κοινωνική λειτουργό και δύο διοικητικούς. Ο οικογενειακός ιατρός και η ομάδα υγείας θα καταχωρεί και θα ενημερώνει τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο των ωφελουμένων, θα παρακολουθεί τους εξυπηρετούμενους για τυχόν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, δυσλιπιδαιμία και θα αντιμετωπίζει οξέα προβλήματα υγείας, όταν δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Επίσης, θα προγραμματίζει τις τακτικές προληπτικές εξετάσεις και θα εκδίδει τα αντίστοιχα παραπεμπτικά (π.χ. μαστογραφία, test PAP, αιματολογικός έλεγχος). Θα ρυθμίζει και θα συνταγογραφεί τη φαρμακευτική αγωγή και θα παραπέμπει τους ωφελούμενους σε άλλες υπηρεσίες του συστήματος υγείας όταν απαιτείται.

Επιπλέον, θα παρακολουθεί την ανάπτυξη των παιδιών, τον εμβολιασμό τους και την υγεία τους και θα μπορεί να εκδίδει το Δελτίο Υγείας Μαθητή. Τέλος, θα πραγματοποιεί δράσεις για την προαγωγή της υγείας στην οικογένεια, στους χώρους εργασίας, στις σχολικές μονάδες και γενικά σε όλο το φάσμα της κοινότητας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι κάτοικοι Καβάλας και Παληού, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Σε περίπτωση ενηλίκων, ή εφήβων άνω των 14 ετών, απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας), φωτοτυπία εγγράφου απόδειξης διεύθυνσης κατοικίας, ή σχετική υπεύθυνη δήλωση (πρωτότυπη) και ο Α.Μ.Κ.Α.

Σε περίπτωση παιδιών έως 14 ετών, απαιτείται  η προσκόμιση φωτοτυπίας εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας) αιτούντος και λήπτη υπηρεσιών υγείας, φωτοτυπία εγγράφου δικαστικής απόφασης ορισμού δικαστικού συμπαραστάτη, ή απονομής της επιμέλειας, ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, από την οποία προκύπτει ο βαθμός συγγένειας, φωτοτυπία έγγραφου απόδειξης διεύθυνσης κατοικίας, ή σχετική υπεύθυνη δήλωση (πρωτότυπη) και ο Α.Μ.Κ.Α.

Η 1η ΤΟ.Μ.Υ. Καβάλας βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου 10 στον Άγιο Λουκά, με τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510830360 και ωράριο λειτουργίας για το κοινό 8:00-14:00 (αργότερα θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.