Η παράνοια

0
13

Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Φαίνεται πως η τιμωρία είναι πολύ απαλή στην Ελλάδα και όλοι οι εγκληματίες του κόσμου μαζεύονται εδώ για να καλοπεράσουν στις ανέσεις των ελληνικών φυλακών και να χαϊδευτούν από την ελληνική δικαιοσύνη, που δείχνει τα αβρότερα αισθήματα στους κακούργους.

       Νομίζω η ελληνική δικαιοσύνη θα είναι σε υψηλή θέση παγκοσμίως για την επιείκεια της, διότι δεν δικαιολογείται η προτίμηση των εγκληματιών στην χώρα μας.

       Γιατί δεν γίνονται τόσα ή έστω και τα μισά εγκλήματα στην Ελβετία, που είναι και πιο πλούσια και το χρήμα τρέχει στους δρόμους;

      Ο λόγος είναι πολύ απλός.

      Οι τιμωρίες στην Ελλάδα είναι που τραβάνε τους κακούργους και τους εγκληματίες.

      Η αστυνομία καταβάλει κάθε προσπάθεια να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της να συλλάβει τους κακούργους και να τους παραδώσει στη δικαιοσύνη.

      Μετά όμως από δυο τρείς μήνες ξανά συλλαμβάνει τον ίδιο, διότι η δικαιοσύνη τον άφησε ελεύθερο με ορισμένα δικαιολογητικά, τα οποία χαρακτηρίζονται γελοία στα άλλα κράτη.

     Το ίδιο παράπτωμα στην Αμερική θα είχε τριπλάσια τιμωρία. Φυσικά και στην Ελβετία και στη Γερμανία.

     Αν η δικαιοσύνη σκέφτεται, και προβάλλει οικονομικούς λόγους, είναι μια λανθασμένη δικαιολογία, διότι ο εγκληματίας θα ξανά πιαστεί άλλες τρείς φορές και οι ίδιοι αστυνομικοί θα τρέξουν τρείς φορές με κίνδυνο τη ζωή τους για να τους ξανά πιάσουν, χώρια που θα κάνουν τρείς φορές τις ίδιες ζημιές, ενδεχομένως κάποτε από αυτές να θρηνήσουμε και θύματα.

      Συνοικίες ολόκληρες ζουν μέρα νύχτα με τον φόβο των διαρρηκτών.

      Ολόκληρη η Ελλάδα ζει με τον φόβο της απρόσκλητης επίσκεψης του κλέφτη και του κακοποιού, με σοβαρές καταστροφές στα σπίτια και τα μαγαζιά.

      Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και αυτό επειδή δεν υπάρχουν μανδρότοιχοι, εννοώ τιμωρία.

      Δεν είναι μόνο οι ξένοι εγκληματίες και οι εγχώριοι δεν πάνε πίσω, με το ίδιο σκεπτικό της ελαφριάς  τιμωρίας και εν ανάγκη συγχωρέσεως άμα το έκανε για το παιδί του.

     Κάτι τέτοιες δικαιολογίες μόνο εδώ στην Ελλάδα περνάνε.

     Η παρανομία χτυπάει κόκκινο από πολύ καιρό, αλλά καμία κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να καθαρίσει το στάρι και η μία περιμένει την άλλη να κάνει τη βρώμικη δουλειά.

      Βέβαια υπάρχει και ο φόβος να μη εξαγριωθούν οι κακούργοι και καθαρίσουν τους υπεύθυνους και αυτός είναι ένας λόγος να μη τα βάλλεις με την παρανομία, διότι το δίχτυ έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα, που μέσα από τις φυλακές κανονίζουν τις μακάβριες υποθέσεις τους.

        Η παρανομία στην Ελλάδα έχει φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, πιο ψηλά και από το μέγεθος του ίδιου του κράτους.

       Η εγχώρια παρανομία, των σκανδάλων, της διαφθοράς, των πλαστογραφήσεων της μίζας και της λοβιτούρας έχουν ξεπεράσει τα ανεκτά όρια και απαιτούν σοβαρό ποσοστό του προϋπολογισμού για την ικανοποίησή τους.

      Κάθε μέρα και οι εφημερίδες βγάζουν καινούρια σκάνδαλα στη δημοσιότητα, στις λαϊκές αγορές οι μπράβοι λύνουν και δένουν και γενικά σε κάθε εθνική δραστηριότητα η παρανομία είναι μέσα.

      Όσα και αν λένε για τα φακελάκια, δεν έχει μειωθεί το φαινόμενο, απεναντίας διατηρείται στα παλιά του επίπεδα, πράγμα που μπορεί να το διαπιστώσει το κράτος βάσει των φορολογικών δηλώσεων των γιατρών, που δεν δηλώνουν παραπάνω έσοδα από τα προηγούμενα χρόνια, άρα το αποτέλεσμα είναι μηδέν.

     Η παρανομία είναι μέσα στο αίμα μας, διότι λείπει η τιμωρία για το έγκλημα.

      Ποτέ και σε κανένα σχολείο δεν διδάσκεται ο σεβασμός στον νόμο, όχι για το φόβο της τιμωρίας, αλλά από σεβασμό στις αποφάσεις της Βουλής.

      Ποτέ δεν θα βρεθεί έλληνας να παραδεχτεί, ότι έσφαλε.

      Όλοι οι έλληνες είναι υπεράνω υποψίας.

       Όλοι είναι αθώοι, ακόμη και αν αποδειχτεί το έγκλημα, ο έλληνας ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Έπεσε λέει θύμα πλεκτάνης και μόνο στην Ελλάδα παρουσιάζεται τόσο συχνά η ριμάδα η πλεκτάνη.

     Το πώς βρίσκονται τόσα μεγάλα ποσοστά διεφθαρμένων, πολιτικών, πολιτών και δημοσίων λειτουργών, είναι μία ανεξήγητη απάντηση.

      Όσοι πολιτικοί κατηγορήθηκαν για μίζες και δωροδοκίες, δικαιολογούνται

ότι είναι πλεκτάνη, αλλά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πηγή των καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες.

      Αλλά αν το πράγμα το πάρεις ρεαλιστικά και κάνεις τον λογαριασμό θα καταλάβεις, ότι έχει δίκαιο ο απατεώνας.

      Ας πάρουμε την περίπτωση του Τσοχατζόπουλου, του μοναδικού που πιάσαμε από τις χιλιάδες καμπανάτες  απατεωνιές και τα βάλουμε κάτω, συμφέρει να κάνεις μια τέτοια ζουμερή απάτη, θα περάσεις πέντε μόνο χρόνια φυλακή με όλες σου τις ανέσεις και σε πέντε χρόνια βγαίνεις και σε επευφημίζουν οι δικοί σου έξω από τη φυλακή, σαν να σου λένε μπράβο Άκη και είσαι ο μοναδικός να σου μείνουν και μερικά εκατομμύρια για το υπόλοιπο της ζωής σου, ενώ αν δεν έκανες την απατεωνιά θα ζούσες παραπεταμένος σε μια γωνιά με μια ελεεινή σύνταξη του ΙΚΑ.

     Δυστυχώς πολλά είναι τα στραβά πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω, να γράψω ένα κείμενο, που κανείς δεν θα το δώσει σημασία.

     Το πρόβλημα είναι πρέπει να γίνει σωστή αγωγή από τα παιδιά του δημοτικού και μέχρι και το πανεπιστήμιο και να γίνει συνείδηση στον κάθε έλληνα, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη του  κόσμου, να είναι σεβαστοί και τρομεροί οι νόμοι του Κράτους.

     Καλή είναι η ανθρωπιά, αλλά για καλούς ανθρώπους, όχι για παλιανθρώπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.