Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης του έτους 2021 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση» καταψήφισε το πρόγραμμα και εξέδωσε δελτίο Τύπου, για να εξηγήσει την αρνητική ψήφο. Αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα: «Εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, το πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας με τις ψήφους της παράταξης του περιφερειάρχη και των μισθοφόρων που συμμετέχουν στην διοίκηση. Η παράταξή μας καταψήφισε το πρόγραμμα δράσης, επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους δεν έχει νόημα να ψηφισθεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο χαρακτηρίζεται από άκρα προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα και καταλήγει σε αυτό που στην καθομιλουμένη αποκαλούμε «πεταμένα λεφτά». Ενδεικτικά είναι τα εξής:

-Η Περιφέρεια δεσμεύει για μελέτη για την σύσταση ΠΟΑΥ 200.000€, χωρίς να υπάρχει ούτε μία γραμμή εισήγησης για το πώς υπολογίσθηκε το ποσό αυτό, τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η μελέτη με βάση ποιον τρόπο θα ανατεθεί και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθεί. Κι όλα αυτά, ενώ η Περιφέρεια μας καταβάλει χρήματα, για να λέει ότι διαθέτει «θεματικό αντιπεριφερειάρχη αλιείας»!

-Η Περιφέρεια αρχικά είχε προγραμματίσει την διαδικτυακή προβολή των ακτών της, μετά τροποποίησε την δράση και αφαίρεσε τις ακτές του Νομού Ξάνθης. Όταν επιμείναμε για εξηγήσεις, ο «αντιπεριφερειάρχης τουρισμού», σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, μας είπε ότι φταίνε οι υπηρεσιακοί παράγοντες που μας έδωσαν, κατόπιν αίτησής μας, λάθος τεχνικά δελτία και ότι αυτό που ψηφίσθηκε λέει ότι είναι «το πρώτο μέρος ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την προβολή και ανάδειξη όλου του παραλιακού μετώπου», όπου τελικά είναι μέσα και Ξάνθη(!), αλλά κανείς δεν το έχει δει, κανείς δεν ξέρει που περιλαμβάνεται κι αν όντως υπάρχει κι αν και πότε θα υλοποιηθεί!

-Οι τουριστικές δράσεις στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούν να αρχίσουν να υλοποιούνται, στην πιο αισιόδοξη εκδοχή, στα μέσα Ιουνίου, όταν είναι προφανές πως χρονικά δεν θα έχουν κανένα νόημα και δεν θα επηρεάσουν κανέναν και δεν θα επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα, σε μία τουριστική περίοδο, η οποία θα έχει προχωρήσει.

-Οι ίδιοι, χωρίς ντροπή, ομολόγησαν πως τα τεχνικά δελτία που αφορούν στην συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις, είτε διαδικτυακά, είτε με φυσική παρουσία, είναι τόσο παλιά, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

-Οι τουριστικού ενδιαφέροντος δράσεις της μιας Περιφερειακής Ενότητας, δεν συμβαδίζουν με τις δράσεις των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων, έτσι ώστε να αναδεικνύεται μία πλήρης αποσπασματικότητα!

-Ενώ σε όλη την Ευρώπη καταβάλλεται μία τεράστια προσπάθεια αντικαπνιστικής εκστρατείας, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., στην Π.Ε. Καβάλας ετοιμάζεται να διανείμει «τασάκια», όπως μπορεί να γινόταν πριν 20-30 χρόνια, ώστε να διευκολύνει τους καπνιστές να καπνίζουν!

-Φυσικά, σε όλο το πρόγραμμα δράσης αφθονούν οι απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες και διαφάνεια, έτσι ώστε οι αντιπεριφερειάρχες να μπορούν να ενισχύσουν όσους τους είναι αρεστοί!

-Επίσης, στα επίσημα κείμενα της Περιφέρειας ανακαλύφθηκαν αποσπάσματα από κείμενα εταιρειών, τα οποία κατά λάθος με την πρακτική του copy/paste έμειναν στα κείμενα φανερώνοντας από πού προέρχεται και που κατευθύνεται η έμπνευση των δράσεων που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα δράσης.

Υπό το βάρος των ενδεικτικών αυτών παραδειγμάτων, η παράταξή μας καταψήφισε το πρόγραμμα δράσης της διοίκησης. Ενώ όσον αφορά την εκπροσώπηση της Περιφέρειας στην γενική συνέλευση της ΔΕΣΜ-ΟΣ, η παράταξή μας διευκόλυνε την διοίκηση να ορίσει εκπρόσωπο, καθώς για εμάς προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και όχι οι εμμονές που χαρακτηρίζουν τον περιφερειάρχη! Τέλος, ο περιφερειάρχης, υπό την πίεση όλων των παρατάξεων, αντιλήφθηκε ότι, όσον αφορά τις επενδύσεις των αιολικών πάρκων, πρέπει, επιτέλους, να γίνει ένας σχεδιασμός και να πάψουν αυτά να τοποθετούνται άτακτα οπουδήποτε, ακόμα και δίπλα στα σπίτια οικισμών κι έτσι απορρίφθηκε γνωμοδότηση για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κομοτηνής! Κάλιο αργά, παρά ποτέ!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.