Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, το υποστηρικτικό σκάφος Energean Wave κλήθηκε να μεταφέρει επειγόντως πολίτη που έχρηζε ιατρικής βοήθειας από την Θάσο στην Καβάλα. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, το πρωί της Κυριακής 21 Μαρτίου 2021, ο πλοίαρχος του Energean Wave, Κωνσταντίνος Δερμεντζόγλου, ενημερώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ότι επείγει η μεταφορά άνδρα ηλικίας 85 ετών που υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Έπειτα από άμεση επικοινωνία με τον Νίκο Βογιατζή, προϊστάμενο του ναυτιλιακού τμήματος της Energean στην Καβάλα, δόθηκε εντολή για την μετάβαση του Energean Wave στον Πρίνο.

Μετά την αποβίβαση του προσωπικού στην εξέδρα «Δέλτα», το Energean Wave απέπλευσε για τον Πρίνο, όπου και παρέλαβε τον ηλικιωμένο με την συνοδεία του θεράποντος γιατρού του. Στη συνέχεια, το σκάφος επέστρεψε στις εξέδρες για την παραλαβή της βάρδιας και συνέχισε αμέσως για το λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Εκεί ανέμενε ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), για να παραλάβει τον ασθενή και τον γιατρό και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο Καβάλας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο Άγγελος Μαστραντώνης, διευθύνων σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα και διευθυντής ανθρωπίνων πόρων του ομίλου Energean, δήλωσε τα ακόλουθα: «Αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια στον πλοίαρχο, στο πλήρωμα του Energean Wave και στο ναυτιλιακό τμήμα της Energean στην Καβάλα, για την νέα επείγουσα μεταφορά συμπολίτη από την Θάσο, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες. Είναι υποχρέωσή μας και αυτονόητο κομμάτι της καθημερινότητας σε κάθε περιοχή στην οποία δραστηριοποιούμαστε, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας και με κάθε διαθέσιμο μέσο στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό επιβάλλει η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα και το ήθος της Energean και των ανθρώπων της». Ανάλογη επείγουσα μεταφορά ασθενούς από την Θάσο στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2021, πάλι από το σκάφος Energean Wave.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.