Η Θασιακή Ένωση Καβάλας απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας και Nησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, την ακόλουθη επιστολή:

Κύριε υπουργέ,

Με αφορμή τις πρόσφατες αυξήσεις των εισιτηρίων στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου Θάσου, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα: 1) Τις πορθμειακές γραμμές Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου και Καβάλας-Πρίνου Θάσου εξυπηρετούσαν, εδώ και δεκαετίες, αποκλειστικά δύο ναυτιλιακές εταιρίες, η Α.Ν.Ε.Θ. και η Ν.Ε.Κ., ενώ εδώ και λίγα χρόνια, δραστηριοποιείται στις ίδιες γραμμές και η εταιρία «Όσιος Δαυίδ». Στην Καβάλα και τη Θάσο επικρατεί η εντύπωση, ότι Α.Ν.Ε.Θ. και Ν.Ε.Κ., ιδιαίτερα μετά την έλευση και της τρίτης εταιρίας, έχουν βρει τρόπο να εναρμονίσουν πλήρως την επιχειρηματική τους πολιτική και πρακτική, με συνέπεια να μη λειτουργεί αποτελεσματικά ο ελεύθερος ανταγωνισμός. 2) Η εκμετάλλευση σε ετήσια βάση των πορθμειακών γραμμών Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου και Καβάλας-Πρίνου Θάσου, είναι αναμφίβολα κερδοφόρα. 3) Η πρόσφατη αύξηση των δρομολογίων από 2 σε 3, κατά τη χειμερινή περίοδο, στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου Θάσου, μάς βρίσκει μερικώς ικανοποιημένους, καθώς καθολικό αίτημα όλων των θεσμικών φορέων ήταν τα 4 δρομολόγια. 4) Η τελευταία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου Θάσου από τη Ν.Ε.Κ., από 5 σε 6 ευρώ (αύξηση 20%), παρά την μείωση των λειτουργικών εξόδων (μείωση μισθών εργαζομένων, ειδική τιμή στα καύσιμα), θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη και αγγίζει τα όρια της αισχροκέρδειας. Καθολική απαίτηση Θασίων και Καβαλιωτών είναι, η άμεση ανάκληση της αύξησης αυτής και προσαρμογή των ναύλων στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. 5) Επί πλέον, οργή και αγανάκτηση προκαλεί στο επιβατικό κοινό, η τακτική και των τριών ναυτιλιακών εταιριών, για λόγους οικονομίας στα καύσιμα, να αυξήσουν τη χρονική διάρκεια καθενός δρομολογίου κατά ένα τέταρτο έως και μισή ώρα. Στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία διευκρίνιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.