«Ο κυβερνητικός βηματισμός είναι ταχύς, τα ώτα όλων των υπευθύνων είναι ευήκοα και τεντωμένα, για να ακούσουν και να παρέμβουν σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται. Την ημέρα υπογραφής της διοικητικής πράξης παράδοσης-παραλαβής του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νικηφόρου, τον παρελθόντα Ιούνιο, ο παριστάμενος υπουργός υποδομών και μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μαζί με το επιτελείο της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» και τον βουλευτή Δράμας, Κωνσταντίνο Μπλούχο, επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Δράμας, το εκπαιδευτικό καύχημα του τόπου μας, για να δούνε από κοντά τα προβλήματα του κτηρίου. Ανήγγειλαν, επί τόπου, την ανάληψη ευθύνης εκ μέρους της Πολιτείας, για την επιδιόρθωση του κτηρίου.

Μέσα στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, η απόφαση της δαπάνης ελήφθη από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. και δημοσιεύθηκε αμέσως. Η ελληνική Πολιτεία θα δαπανήσει 319.000€, για να επισκευάσει κάθε ζημιά που υπάρχει στο κτήριο του Μουσικού Σχολείου. Είμαστε χαρούμενοι, που το διδακτήριο αυτού του εξαίρετου σχολείου της Δράμας, θα αποκατασταθεί και θα συνεχίζει να αποτελεί το στολίδι του τόπου μας, που θα πρωταγωνιστεί στο πανελλήνιο. Μούσαις χάρισι θύε».

Εξασφαλίστηκε πίστωση,

για τα καυσόξυλα που θα προμηθευτούν

οι κάτοικοι των ορεινών οικισμών

Επίσης, ο Κ. Μπλούχος, για το ζήτημα της χορήγησης καυσόξυλων στους κατοίκους των ορεινών οικισμών, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Παρά την δυσρυθμία που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τις πιστώσεις για τα Δασαρχεία και αφορούσε στην εξασφάλιση καυσόξυλων για τις ευπαθείς ομάδες των ορεινών περιοχών, ο βουλευτής Δράμας, Κωνσταντίνος Μπλούχος προέβη σε συντονισμένες ενέργειες, σε συνεργασία με τον υφυπουργό δημοσιονομικής πολιτικής, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Ο υφυπουργός κατέστησε εφικτό το να πιστωθούν 1.900.000€, περίπου, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εκ των οποίων το 35%-40%, περίπου, για τη Δράμα.

Πρόκειται κατ’ ουσία, για μέριμνες που αφορούν τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικού Περιβάλλοντος, εκ μέρους του Υπουργείου περιβάλλοντος και του Υπουργείου οικονομικών, από το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού για υλοτομικές εργασίες, για τη χορήγηση καυσόξυλων στους ορεινούς παραδασόβιους πληθυσμούς. Οφείλονται θερμές ευχαριστίες προς τον υφυπουργό, Θ. Σκυλακάκη, για την αμεσότητα και τη στοργή του ενδιαφέροντός του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.