Θα είναι πρώτος ο Χρ. Μέτιος στο Νομό Καβάλας; Θα αλλάξουν διοίκηση οι Δήμοι Καβάλας και Θάσου;

0
199

Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι πραγματοποιούν τις τελευταίες «εξορμήσεις» στον προεκλογικό αγώνα τους. Την τελευταία εβδομάδα είθισται να γίνονται οι κεντρικές ομιλίες. Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιήσουν τις «τελικές» ομιλίες τους, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης (στην πλατεία Ελευθερίας), Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος (στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο) και ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Χρυσανίδης (στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy). Σήμερα, επίσης, στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy θα μιλήσει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά», Γιάννης Εριφυλλίδης, ενώ χθες μίλησε η επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Δημιουργίας», Αναστασία Ιωσηφίδου. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Ποτόλιας, πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Ελευθερίας, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023.

Μια και αναφερθήκαμε στον Δήμο Καβάλας, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού η εκτίμηση των περισσότερων είναι, ότι θα χρειαστεί ο β΄ γύρος για την ανάδειξη του νέου δημάρχου. Όπως συνέβη το έτος 2019, όταν αναμετρήθηκαν η εν ενεργεία δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, με τον σημερινό δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη. Τον Μάιο του 2019, οι εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής και στον Δήμο Καβάλας συμμετείχαν οκτώ συνδυασμοί. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός «Ανάσα για τον Δήμο», με επικεφαλής την Δημ. Τσανάκα και ακολούθησαν οι συνδυασμοί: «Σύγχρονος Δήμος», με επικεφαλής τον Θόδ. Μουριάδη, «Ο Τόπος της Ζωής μας», με επικεφαλής τον Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο, «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», με επικεφαλής τον Βαγγέλη Παππά, «Συμπαράταξη Πολιτών», με επικεφαλής τον Άρη Βέρρο, «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον Χρήστο Ποτόλια και «Συνεργασία για την Καβάλα», με επικεφαλής τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Οι συνδυασμοί στους Δήμους Νέστου, Παγγαίου, Θάσου

Στους Δήμους Νέστου, Παγγαίου, Θάσου, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, θα διεκδικήσουν την δημοτική Αρχή τρεις συνδυασμοί. Στον Δήμο Νέστου είναι πάλι υποψήφιος ο Σάββας Μιχαηλίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Εποχή» και η Χάρις Πηλίτση, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ εμφανίζεται πρώτη φορά ο Αναστάσιος Τσολάκης με τον συνδυασμό «Ο Δήμος αλλάΖΕΙ». Στον Δήμο Παγγαίου, ο νυν δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, ηγείται του συνδυασμού «Ναι Μπορούμε» και θα έχει «αντιπάλους», την δικηγόρο Μαρία Βαρύτη, επικεφαλής του συνδυασμού «Ξεκινάμε» και τον Μιχάλη Διαμαντόπουλο του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση». Στον Δήμο Θάσου επανεμφανίζεται ο Λευτέρης Μερέσης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Θάσο», ο οποίος θέλει να «αποκαθηλώσει» τον σημερινό δήμαρχο, Λευτέρη Κυριακίδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Σύμπραξη Ευθύνης». Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που ήταν δεύτερο κόμμα στην Θάσο στις περασμένες εθνικές εκλογές, στηρίζει τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον Νίκο Χρυσάφη.

Τα (μεγάλα) φαβορί στους Δήμους Νέστου, Παγγαίου και οι πιθανοί «μονομάχοι» του β’ γύρου στους Δήμους Καβάλας, Θάσου

Στους Δήμους Νέστου και Παγγαίου, οι εν ενεργεία δήμαρχοι είναι «φαβορί» για την νίκη, ενώ στον Δήμο Θάσου είναι πιθανό να έχουμε β΄ γύρο.

Στο Δήμο Καβάλας, είναι βέβαιο ότι ο συνδυασμός του Θόδ. Μουριάδη, θα έχει (πολύ) μικρότερο ποσοστό από όλους μαζί τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Ωστόσο, ευελπιστεί να περάσει στον β΄ γύρο και με την συσπείρωση των ψηφοφόρων του, να επικρατήσει του αντιπάλου του. Που θα είναι ένας εκ των: Αναστασίας Ιωσηφίδου, Μάκη Παπαδόπουλου, Γιάννη Εριφυλλίδη, Μπάμπη Χρυσανίδη. Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Χρ. Ποτόλιας, απευθύνονται σε ένα περιορισμένο εκλογικό κοινό. Ο στόχος τους είναι, να βελτιώσουν το ποσοστό και να αυξήσουν τον αριθμό των εδρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος, σε περιφερειακό επίπεδο, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, θα μάθουμε αν ο Χρήστος Μέτιος και ο συνδυασμός «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», θα πάρουν την πρώτη θέση στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας-Θάσου, την οποία κατέκτησε το 2019, ο συνδυασμός «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη. Επίσης, στις περιφερειακές εκλογές συμμετέχουν οι: Δαμιανός Καγγελίδης (συνδυασμός «Μαζί για την Αλλαγή»), Στέργιος Ηλιόπουλος (συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»), Διονύσης Κλάδης (συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση»), Θόδωρος Περεντίδης (συνδυασμός «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.