Θα εξεταστούν από το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: Ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση 180 και πλέον πολεοδομικών υποθέσεων στην Θάσο

0
15

Ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση 180 και πλέον εκκρεμών πολεοδομικών υποθέσεων στο νησί της Θάσου, με την επίλυση του σοβαρού προβλήματος συγκρότησης και λειτουργίας των δύο Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.). Το πρόβλημα ήταν, ότι για το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Α της Περιφερειακής Ενότητας Θάσου δεν έχει εκδοθεί απόφαση συγκρότησής του από τον συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ενώ το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Β έχει συγκροτηθεί, αλλά δεν άρχισε η λειτουργία του.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με επιστολή που έλαβε από την διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας και το έθεσε αμέσως στον υφυπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, Ν. Ταγαρά, ζητώντας την νομοθετική διευθέτησή του. Μάλιστα, του παρέδωσε την προτεινόμενη τροπολογία και την σχετική αιτιολογική έκθεση, σύμφωνα με την οποία, θα δίνεται η δυνατότητα στο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. της Π.Ε. Καβάλας, να εξετάζει τις εκκρεμούσες υποθέσεις της Θάσου. Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς και ο Μ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε από τον υφυπουργό ότι, η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου, το οποίο θα εισαχθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του προσεχούς Μαΐου. Με τα νέα δεδομένα, θα αρχίσει αμέσως η διαδικασία εξέτασης των υποθέσεων που είναι σε εκκρεμότητα από τα δύο συμβούλια της Π.Ε. Θάσου. Αυτές περιλαμβάνουν προσφυγές πολιτών κατά πορισμάτων των ελεγκτών δόμησης, υποθέσεις τέλεσης παραβάσεων που διαβιβάζονται από τους ελεγκτές δόμησης και τις Υπηρεσίες δόμησης, παρεκκλίσεις όρων δόμησης, καθώς και εγκρίσεις για σύνταξη συμβολαίων και αφορούν μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε προς είσπραξη, είτε προς διαγραφή. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των συγκεκριμένων υποθέσεων, εκ των πραγμάτων, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ταλαιπωρία και κόστος στους πολίτες, επαγγελματίες και ιδιώτες επενδυτές, αλλά και υστέρηση εσόδων, σε αρκετές περιπτώσεις, για το Δημόσιο.

Ο Μ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορούσε εκκρεμείς πολεοδομικές υποθέσεις από το 2015 στο νησί της Θάσου, παίρνει τέλος. Πολύ σύντομα, οι υποθέσεις αυτές θα εξεταστούν από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον υφυπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, Ν. Ταγαρά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε το πρόβλημα, δείχνοντας κατανόηση σε ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά πάρα πολλούς κατοίκους του νησιού. Η καθημερινή μάχη για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών συνεχίζεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.