Επιτακτική ανάγκη να χαρακτηριστεί το νοσοκομείο άγονο, θεωρεί ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα αναφέρει ότι, έπειτα από την ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών κάλεσε τους βουλευτές και το προεδρείο των νοσοκομειακών γιατρών σε σύσκεψη, με μοναδικό σκοπό την έγκυρη ενημέρωση και την εξεύρεση λύσεων. «Μετά από την εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο μας, λόγω παραιτήσεων, αναστολών εργασίας και, φυσικά, του νέου πανδημικού κύματος, ως Ιατρικός Σύλλογος έχουμε, πλέον, μία πλήρη εικόνα των συνθηκών εργασίας του προσωπικού. Τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης ταλανίζουν χρόνια το νοσοκομείο μας. Με τις συγχωνεύσεις κλινικών, τις αναστολές εργασίας υγειονομικών, λόγω εμβολιασμών και την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ διοίκησης και προσωπικού, έχει δημιουργηθεί ένα έκρυθμο κλίμα. Η εύρυθμη λειτουργία, όμως, ενός νοσοκομείου απαιτεί την συνεργασία και ομοψυχία όλων των εμπλεκομένων φορέων, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα πολιτικές ιδεολογίες, ή ιδεοληψίες», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος και συνεχίζει: «Με πρωτοβουλία μας και την συναίνεση των βουλευτών, ζητήσαμε την μεσολάβηση του κυβερνητικού βουλευτή, ώστε να κλειστεί ραντεβού με τον υπουργό υγείας, ή με την υφυπουργό, με κύρια αιτήματα μας:

-Την μετατροπή του νοσοκομείου Δράμας σε άγονο, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 131/1987, Φ.Ε.Κ. 73/Α/25-5-1987, βάσει του οποίου η Δράμα, στην οποία εδρεύει το νοσοκομείο, να χαρακτηρισθεί άγονη, προβληματική (κατηγορία Β), λόγω γεωγραφικών, συγκοινωνιακών και οικιστικών συνθηκών, ώστε να θεσπιστούν και οικονομικά κίνητρα γιατρών, για να στελεχώσουν το νοσοκομείο.

-Την άμεση κάλυψη 2 θέσεων αναισθησιολόγων, 4 θέσεων παθολόγων και 4 θέσεων χειρουργών και οριοθέτηση επείγουσας πορείας προς εξεύρεση λύσης στην πολύπαθη παθολογική κλινική.

-Την χρηματοδότηση για την αγορά υλικών, ώστε να γίνεται γρήγορη και άμεση επιβεβαίωση των περιστατικών COVID με PCR test στην Δράμα, χωρίς να είναι αναγκαία η μεταφορά των δειγμάτων στην Αλεξανδρούπολη και η καθυστέρηση της διάγνωσης έως 2-3 ημερών.

-Την ενίσχυση με προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Η πανδημία δημιουργεί μία κατεπείγουσα συνθήκη, για την αντιμετώπιση της οποίας κρίνεται απαραίτητη η συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να δείξουμε εμπράκτως την στήριξη μας προς τους συναδέλφους του δημόσιου τομέα. Οι αντιπαλότητες και οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν νόημα, όταν οι συνάδελφοι μας αγωνίζονται, καθημερινά, να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο μας».

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. στηρίζει

τους υγειονομικούς

του νοσοκομείου Δράμας

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση στήριξης στους υγειονομικούς του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, που πραγματοποίησαν κινητοποίηση, εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.). Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: «Το γενικό συμβούλιο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. χαιρετίζει τους εκατοντάδες λαού της Δράμας, που συμμετείχαν στην μαζική και μαχητική συγκέντρωση για την υγεία, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, του σωματείου των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, του σωματείου νοσηλευτών Δράμας, από κοινού με τα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Νομού Δράμας. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια μιας ολιγομελούς ομάδας, με επικεφαλής γνωστό για τις αντιεμβολιαστικές του απόψεις, δημοτικό σύμβουλο Δράμας, που επιτέθηκαν με ύβρεις και προπηλακισμούς στην πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας. Η προσπάθεια τους, να αμαυρώσουν την κινητοποίηση και να αλλοιώσουν το περιεχόμενο της, έπεσε στο κενό. Οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή εργασίας τους έβαλαν στην θέση τους. Οι ομάδες αυτές αξιοποιούν τις κυβερνητικές παλινωδίες και τα αντιφατικά μέτρα, για να διαδώσουν τις επικίνδυνες, σκοταδιστικές και ανορθολογικές θεωρίες τους και αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για την στοχοποίηση των υγειονομικών. Αποτελούν τον βολικό της αντίπαλο, για να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την διαχείριση της πανδημίας και τα χαμηλά ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης. Ρίχνουν νερό στον μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας, συκοφαντούν τους αγώνες μας. Δεν έχουν καμία σχέση με την μάχη που δίνουμε οι εργαζόμενοι για να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας στην δουλειά τους. Καλούμε τους συναδέλφους να τους απομονώσουν. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.