Η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) συνεχίζει τη συρρίκνωση του δικτύου των περιφερειακών καταστημάτων της, χωρίς να ενδιαφερθεί να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες και τους πελάτες του δημόσιου, ακόμα, Οργανισμού!

Οι πολίτες που συναλλάσσονται με τα ΕΛ.ΤΑ. μαθαίνουν για την αναστολή της λειτουργίας ενός καταστήματος, όταν χρειαστεί να το επισκεφτούν! Έτσι έγινε και στην περίπτωση του καταστήματος στο Παρανέστι Δράμας, όπου τοποθετήθηκε ένα σημείωμα που έγραφε «κλειστό»!

Τα ΕΛ.ΤΑ. εντάχθηκαν στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους. Είναι σαφές ότι, ένας μελλοντικός ιδιώτης αγοραστής, δεν επιθυμεί να παραλάβει μία ζημιογόνο επιχείρηση, μ’ ένα δίκτυο καταστημάτων που υπολειτουργεί και με προσωπικό που πλεονάζει. Ωστόσο, το μεγάλο πλεονέκτημα των ΕΛ.ΤΑ. έναντι των ανταγωνιστριών (ιδιωτικών) εταιρειών, είναι ότι διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα. Όταν η σημερινή διοίκηση, που είναι υπό δημόσιο έλεγχο, καταργεί διαδοχικά τα καταστήματα στην περιφέρεια, όπως στο Παρανέστι, είναι φανερό πως μειώνει το συγκριτικό πλεονέκτημα που προαναφέραμε και κατ’ επέκταση τους πελάτες της επιχείρησης.

Διότι, τα καταστήματα στην περιφέρεια, είναι πιο απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στο κατάστημα του Παρανεστίου υπήρχε ένας υπάλληλος, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε και αντικαταστάθηκε από άλλο υπάλληλο, που αποσπάστηκε από το κατάστημα της Σταυρούπολης. Κι αναρωτιόμαστε το εξής. Με τόσο υψηλό ποσοστό ανεργίας στο Νομό Δράμας, γιατί τα ΕΛ.ΤΑ., δεν προσέλαβαν δύο-τρεις νέους ανθρώπους, χωρίς εργασία, για να λειτουργήσουν το κατάστημα στο Παρανέστι και έκαναν απόσπαση υπαλλήλου από τη Σταυρούπολη;

Εκτός από την εξυπηρέτηση του κοινού, δεν οφείλουν όλοι οι δημόσιοι Οργανισμοί να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, όπως είναι η υψηλή ανεργία στην περιφέρεια; Οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ. θεωρούν σκόπιμη την πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση, με σκοπό την απαξίωση του Οργανισμού. Αλλά, ποιος ιδιώτης θα αγοράσει μία απαξιωμένη, από τον κόσμο, επιχείρηση, χωρίς προσωπικό και καταστήματα;

Είναι κρίμα και συγχρόνως παράλογο, το ελληνικό δημόσιο να απαξιώνει τις επιχειρήσεις του, γιατί έτσι πιστεύει ότι θα τις αποκρατικοποιήσει. Οι επιχειρηματίες προτιμούν τα «γωνιακά μαγαζιά», για να επενδύσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.