Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, θα διατεθεί το χρηματικό ποσό των 884.269 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, προκειμένου το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας να αποκτήσει Κέντρο Ημέρας, για την υποστήριξη ασθενών με Alzheimer και Μονάδα Κατ’ Οίκον νοσηλείας, για ασθενείς με ψυχικές διαταραχές. Για το Κέντρο Ημέρας, το οποίο θα είναι ένα από τα πέντε που θα λειτουργήσουν πιλοτικά στην Ελλάδα, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. διαθέτει το ποσό των 624.287 ευρώ. Το Κέντρο θα έχει εξειδικευμένο προσωπικό και κατά την περίοδο λειτουργίας του, υπολογίζεται ότι θα προσφέρει υπηρεσίες σε 110 ηλικιωμένους ασθενείς βοηθώντας τους να ενδυναμώσουν τις νοητικές και επικοινωνιακές τους ικανότητες, την κινητικότητά τους και προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς τους.

Για την Μονάδα Κατ’ Οίκον νοσηλείας, θα διατεθεί το ποσό των 259.982 ευρώ. Η Μονάδα θα εξυπηρετεί τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου παρέχοντας υπηρεσίες στο σπίτι σε ασθενείς με ψυχικές, αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς. Συνολικά, αναμένεται να ωφεληθούν 150 ασθενείς. Με αφορμή την απόφαση για τη χρηματοδότηση των δομών αυτών, ο Χρ. Μέτιος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή, Τάσο Καρασαββόγλου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τη λειτουργία τους. Παρόντες στη συνάντηση ήταν, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, Τάσος Παράσχου, ο αναπληρωτής διοικητή του νοσοκομείου, Νίκος Αντωνάκης, η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Εύα-Οτίλια Νάγκυ, η διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής, Δήμητρα Αλεξίου, ο συντονιστής διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος, Μιχάλης Σωτηρίου και ο ιατρός της Α΄ Πνευμονολογικής Κλινικής, Αλέξης Πολίτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.