Η ενόχληση που προκαλεί η κατάληψη από τα τραπεζοκαθίσματα και η στάθμευση οχημάτων, επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα του ορθού, ή μη, χαρακτηρισμού του τμήματος της οδού Δοϊράνης, μεταξύ των οδών Ομονοίας και Καράνου ως πεζόδρομου. Ο χαρακτηρισμός έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του Κωστή Σιμιτσή στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Τα εμπορικά καταστήματα «ασφυκτιούν» λόγω της κατάστασης

Με την πάροδο του καιρού και την έλλειψη αστυνόμευσης, ο πεζόδρομος μετατράπηκε σε χώρο τραπεζοκαθισμάτων και στάθμευσης οχημάτων. «Δεν είναι ούτε δρόμος, ούτε πεζόδρομος. Είναι ένα «νεκρό» τμήμα δρόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας καταστηματάρχης της περιοχής στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αρκετοί συνάδελφοι του, πρόσθεσε, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους, λόγω της εξάπλωσης των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και της κίνησης οχημάτων εντός του πεζοδρομημένου τμήματος. Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε ότι θα γίνει έλεγχος από τη δημοτική αστυνομία, για τη νομιμότητα των κατασκευών και για τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων και στη συνέχεια, θα επανεξεταστεί η απόφαση της πεζοδρόμησης από την επιτροπή κυκλοφοριακών ζητημάτων του Δήμου. Να αναφέρουμε, ακόμα, ότι η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προέβλεπε την εφαρμογή κι άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων γύρω από τη δημοτική αγορά, με σκοπό την ομαλή κίνηση των οχημάτων, οι οποίες δεν ίσχυσαν ποτέ. Η επιτροπή κυκλοφοριακών ζητημάτων, επομένως, θα εξετάσει συνολικά το πρόβλημα και θα αποφανθεί για τη συνέχιση, ή μη, του μέτρου.

Οι κάτοικοι που αντιδρούν στην όδευση του αγωγού T.A.P. από τα τενάγη Φιλίππων ζήτησαν στήριξη από το δημοτικό συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επίσης, παραβρέθηκαν κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, που είναι μέλη της επιτροπής αγώνα για την αλλαγή όδευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) στα τενάγη Φιλίππων. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και από το δημοτικό συμβούλιο, να ασκήσουν πίεση προς την κοινοπραξία των εταιρειών που κατασκευάζει τον αγωγό, ώστε να απαντήσει εγγράφως γιατί δεν δέχεται να τροποποιήσει τη χάραξη στην επίμαχη περιοχή. Ζήτησαν, ακόμα, τη συμβολή του Δήμου Καβάλας, για τη διοργάνωση μιας μουσικής εκδήλωσης (συναυλίας) στη δημοτική κοινότητα του Ζυγού, όπου η κατασκευή του αγωγού έχει προχωρήσει, με στόχο την ενημέρωση των Καβαλιωτών για το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής που θα συντελεστεί στα τενάγη.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 το πρωί, το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εκλέξει νέο προεδρείο, μέλη στις δύο επιτροπές (οικονομική και ποιότητας ζωής), καθώς και εκπροσώπους στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.