Πραγματοποιήθηκε στις 10-11 και 12 Μαΐου 2019, στο επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο Ηπείρου στην πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, η διοργάνωση «Ιωάννινα smart city Hackathon 2019». Στόχος ήταν, η προώθηση της στρατηγικής «έξυπνης πόλης» του Δήμου Ιωαννιτών και η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για μία εκπαιδευτική και συγχρόνως διαγωνιστική διαδικασία, που έδωσε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, να παρουσιάσουν τις ιδέες και τις εφαρμογές τους, που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της πόλης των Ιωαννίνων, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών και ενισχύσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Οι προτάσεις αφορούσαν ολοκληρωμένες λύσεις/υπηρεσίες σε 5 θεματικές ενότητες:

-Βιώσιμη κινητικότητα/μεταφορές

-Τουρισμός/πολιτισμός

-Υγεία/ευεξία

-Καθημερινότητα πολιτών

-Κτηριακές υποδομές/ενέργεια

Το 3ο βραβείο κέρδισε ο Καβαλιώτης Κωνσταντίνος Κρομμύδας, φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου Ιωαννίνων, παρουσιάζοντας την εφαρμογή inteRegal, μέσω της οποίας δημιουργούνται αυτόνομα συστήματα άρδευσης με τη χρήση αισθητήρων, ώστε να υπάρχουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, για την κατάσταση του κάθε πράσινου χώρου της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here