Προκαλεί έκπληξη, η ανακοίνωση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιώργου Παπαδόπουλου, για τον (πρόσφατο) καθαρισμό του στρατοπέδου «Ανδρικάκη», με την παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Χρόνια είχε να καθαριστεί το στρατόπεδο «Ανδρικάκη», με αποτέλεσμα σε όλη την έκτασή του, να έχει αναπτυχθεί έντονη βλάστηση και να εγκυμονούν κίνδυνοι πρόκλησης πυρκαγιάς. Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), έλαβε τη σχετική άδεια και προχώρησε στις εργασίες καθαρισμού».

Δεν είναι λογικό, θεωρούμε, η αυτοδιοίκηση, είτε περιφερειακή, είτε τοπική, να καλεί τους ιδιοκτήτες απλούς πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, γιατί θα πληρώσουν πρόστιμο (ορθώς) και την ίδια στιγμή, να ζητάει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας την άδεια να καθαρίσει την ιδιοκτησία μιας Ανώνυμης Εταιρείας του ελληνικού δημοσίου. Και μάλιστα να «καυχιέται» πολιτικά για την πράξη του: «Με ισχυρή βούληση, διεκδίκηση, μεθοδικότητα και τις κατάλληλες ενέργειες, πετυχαίνουμε άμεσα αποτελέσματα! Γνώμονας μας είναι, ένα φιλικό προς τον πολίτη και το περιβάλλον αστικό σύστημα, τέτοιο που ταυτόχρονα προστατεύεται από τον κίνδυνο πυρκαγιών».

Αυτό που όφειλε να κάνει ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, είναι να δώσει εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία της Π.Ε. Δράμας, να αποστείλει επιστολή προς την ΕΤ.Α.Δ. και να την ενημερώνει για την απαράδεκτη κατάσταση του στρατοπέδου, η οποία οφείλεται στην προκλητική αδιαφορία της εταιρείας και όχι της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, να προειδοποιεί τη διοίκηση της ΕΤ.Α.Δ. πως αν δεν προβεί στον απαραίτητο καθαρισμό του οικοπέδου, με δικά της μέσα και έξοδα, θα υποχρεωθεί να πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Θέλουμε να ρωτήσουμε τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας αν θα συνεχιστεί αυτό το καθεστώς και τα επόμενα έτη. Δηλαδή, να καθαρίζουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες Π.Ε. Δράμας την ιδιοκτησία της ΕΤ.Α.Δ., με το προσωπικό, τους πόρους και τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αντιπυρική προστασία.

Μήπως θα εισηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης στην οικονομική επιτροπή και στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να εγγραφεί συγκεκριμένη δαπάνη στους επόμενους προϋπολογισμούς, για να μην επιβαρυνθεί οικονομικά η ΕΤ.Α.Δ.;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.