Απίστευτο είναι το γεγονός ότι φτάσαμε να πανηγυρίζουμε, όχι για κάποιο σημαντικό έργο που αποφασίστηκε για την περιοχή μας, αλλά για το ότι καταφέραμε να ανατρέψουμε ορισμένες από τις αρνητικές αποφάσεις για τον τόπο μας.

Βεβαίως και ήταν άδικες οι αρχικές αποφάσεις, να κλείσει το κατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ στο Κάτω Νευροκόπι, να καταργηθεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας και να σταματήσει τη λειτουργία του το ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

Για τα ζητήματα αυτά, πολλοί θεσμικοί εκπρόσωποι του νομού μας έκαναν διάφορες ενέργειες που στο τέλος δικαιώθηκαν και προφανώς η παρέμβαση του Χρ. Καραγιαννίδη, ήταν καταλυτική.

Δεν λέμε πως δεν προσπάθησαν όλοι οι πιο πάνω και για άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου μας, όπως η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό, αλλά καταφέρανε απλώς να σταματήσουν τις αρνητικές εξελίξεις σε άλλα ζητήματα.

Έχουμε την εντύπωση, ότι απλώς προλαβαίνουμε, (ορισμένες φορές όχι) να υποχρεωνόμαστε στην κεντρική διοίκηση, απλώς και μόνο για να αποφύγουμε τα χειρότερα…

Ζητούμενο εδώ και χρόνια στον τόπο μας, δεν είναι το τι μπορούμε να κάνουμε για να καλυτερέψουμε τη ζωή στη Δράμα, αλλά το τι μπορούμε να κάνουμε να μην τους αφήσουμε να την βουλιάξουν περισσότερο.

Η αναπτυξιακή προσπάθεια χρειάζεται καθαρό μυαλό, συνεργασίες, σχεδιασμό και αγωνιστικότητα, αλλά πως μπορούν αυτά να συμβούν όταν τρέχουμε να ακυρώσουμε αποφάσεις που μας πηγαίνουν πίσω;;;;

Θέλουμε να «τρολάρουμε» τον τίτλο του προηγούμενου φύλλου της «Εργασία Συν», στη συνέντευξη του Χρ. Καραγιαννίδη, που γράφει αναφερόμενος στις τρεις παρεμβάσεις που αναφέραμε αρχικά, με τίτλο «Τρίποντο».

Ίσως να ταίριαζε περισσότερο, αν είχε τίτλο «Τρία διαδοχικά κοψίματα», αν θέλουμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ).

Και για να λέμε την αλήθεια, για όλα δεν φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτό το σκηνικό υπάρχει εδώ και μερικές δεκαετίες σε βάρος του τόπου μας.

Λέμε, όμως, για μια ακόμη φορά, ότι οι σκληροί θα πρέπει να μαλακώσουν και να συνεργαστούν σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, να οργανωθούν και να κάνουν ενιαίο μέτωπο για τις ομού διεκδικήσεις για τη Δράμα.

Μας λένε, πως τελικά καταφέραμε να ενταχθεί και πάλι στο μηχανογραφικό των Πανελλαδικών Εξετάσεων το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Δράμας, αλλά αυτό από μόνο του δεν έλυσε το πρόβλημα.

Νομίζουμε, πως τώρα, όλοι έχουμε ευθύνη να προπαγανδίσουμε σε κάθε επίπεδο το δικό μας αυτό τμήμα, για να το συμπεριλάβουν οι υποψήφιοι στο Μηχανογραφικό τους.

Ξέρουμε ότι την κύρια ευθύνη για μια τέτοια πρωτοβουλία και προσπάθεια έχει το ίδιο το τμήμα και το ΤΕΙ μας και πρέπει να γίνει σχετική προβολή στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Δράμας και των όμορων νομών.

Ο καθένας από μας μπορεί να βοηθήσει μιλώντας για το θέμα αυτό σε υποψήφιους που γνωρίζουμε, είτε στη Δράμα, είτε σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας.

Προτείνουμε, να οργανωθεί σωστά μια προβολή και να πάνε καθηγητές, μαζί με σπουδαστές ή με ενεργούς πολίτες, να μιλήσουν σε Λύκεια, διανέμοντας και έντυπο πληροφοριακό υλικό για την Αρχιτεκτονική Τοπίου.

Ρίχνοντας εμείς τον σπόρο, μπορεί να ανθίσει το δικό μας ΤΕΙ και δεν πρέπει μόνο να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις να το κρατήσουν στη ζωή.

Σημασία έχει να κάνουμε ότι μπορούμε, να έρθουν νέοι σπουδαστές, επιλέγοντας την Αρχιτεκτονική Τοπίου, αν δεν θέλουμε και πάλι να απειληθεί με κλείσιμο το τμήμα, τα επόμενα χρόνια.

Το τμήμα αυτό, όλοι καταλαβαίνουμε, ότι δεν μπορεί να λειτουργεί για πολύ καιρό με λίγους ή και με καθόλου σπουδαστές…

Υποθέτουμε, ότι η απόφαση του Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση με 473.000 ευρώ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δοξάτου, είναι η ικανοποίηση χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και την χαιρετίζουμε.

Φαίνεται, πως δεν θα πρόκειται για ένα απλό αγροτικό ιατρείο, το οποίο, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Δημ. Δαλακάκης θα είναι πλήρως εξοπλισμένο  με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Χαμός, όμως, φαίνεται ότι γίνεται στον Δήμο Δοξάτου, αφού κανείς, ούτε εμείς, γνωρίζει ποιος τελικά διοικεί τον Δήμο.

Ψάχνουμε τις σχετικές ανακοινώσεις και φτάνουμε στο συμπέρασμα, ότι μάλλον η αντιπολίτευση θέλει αυτή να διοικεί και ο Δήμαρχος να είναι διακοσμητικός.

Ωστόσο, πρέπει όλοι να γνωρίζουν, ότι ο Δήμαρχος δεν είναι μόνο πρόσωπο, αλλά και θεσμός και του πρέπει ένας σεβασμός, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού…

Γιώργος Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.